Zagmatwany problem . Dowód Rejestracyjny

01 Lis 2014, 12:03

Witam
Jestem nowym użytkownikiem , ale poszperałem w internecie i znalazłem kilka zbliżonych tematów lecz żaden mi nie pomógł . Z braku dalszych pomysłów zwracam sie do Was o pomoc.

Sprawa wygląda następująco.
Kupiłem auto od znajomego znajomego . Spisaliśmy umowę . Dowodu rejestracyjnego nie otrzymałem od razu . Właściciel tłumaczył się że musi odebrać go gdyż miał zabrane prawko i dowód za jazdę po pijaku .
Posiadam aktualny przegląd i OC wydrukowane na karkach A4.

Karta pojazdu wydana , lecz zgubiona przez wcześniejszego właściciela .
Auto zarejestrowane na wcześniejszego właściciela ( nie tego od którego kupiłem auto )..

Pomocy

Rozważam spisanie umowy na jakiegoś żula i sprzedanie auta jakkolwiek się da..

Pozdrawiam Michał
stimbwr
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Focuc Mk1
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

02 Lis 2014, 08:54

Nie możesz się dogadać z tym poprzednim właścicielem aby odebrać ten dowód? Ty tego nie zrobisz zapewne. Podobnie z kartą pojazdu, a bez tego ani rusz.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006

02 Lis 2014, 18:18

stimbwr napisał(a): Spisaliśmy umowę
A gdzie jest umowa k/s pomiędzy właścicielem z DR a tym twoim znajomkiem...Bez tego nic nie załatwisz.... :(
stimbwr napisał(a):Właściciel tłumaczył się że musi odebrać go gdyż miał zabrane prawko i dowód za jazdę po pijaku .
Który własciciel... :?:
Longhorn napisał(a):Nie możesz się dogadać z tym poprzednim właścicielem aby odebrać ten dowód?
On mógł juz zgłosic fakt sprzedazy w swoim WK i sprawa"pozamiatana"....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus w Polsce. Jak to się wszystko zaczęło?
    Wymagający kierowcy ze Stanów Zjednoczonych mogą się cieszyć Lexusami od 1989 roku, ale w Polsce marka zyskała prawdziwą popularność dopiero w XXI wieku. Jak zaczęła się historia Lexusa w Polsce, gdzie zlokalizowany ...
    Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...