Zagubiony jedyny kluczyk, Renault Megane 98'

13 Kwi 2010, 11:00

Witam serdecznie
Otoz zgubilem jedyny kluczyk od swojej Megane, zeby bylo smiesniej to jeszcze zostala na ulicy i z otwartm oknem, ani wepchnac na podworko, ani jak bo jest blokada, czytajac artykuly dorobienie to koszt okolo 500zl, na co mnie nie stac, dodam, ze potrzbny mi bez pilota, poniewaz juz wczesniej mi to siadlo i wpisuje kod. Da rady jakos to zrobic tanszym kosztem. moze jakos sama stacyjke wymienic, z drzwiami to cos pozniej pokombinuje.
siemak
Nowicjusz

Miejscowość: bialy

13 Kwi 2010, 11:36

Przypuszczam, że masz IMMO więc lipa. Pozostaje Ci poszukać tańszego serwisu, ewentualnie sprawdź czy na allegro nie znajdziesz surowego klucza do swojego auta i w serwisie dasz go tylko wyrzeźbić i zaprogramować - powinno wyjść dużo taniej.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Kwi 2010, 12:14

Czysty grot to 50-100 zł
Wygrawerowanie - 100 zł. Może być drożej, bo nie masz kluczyka na wzór, tylko stacyjkę.
Oprogramowanie (immobilizer) - jak masz kartę z kodami to 100 zł.
Jak nie masz kodów, to masz pecha i bulisz kasę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 12:40

posiada autko immobilaizer, ale jak pisalem, wczesniej mi padl czujnik, i wciskalem kod recznie centralnym w srodku samochodu, "code schliessanlagen" takze posiadam( nie wiem, co to, ale patrze w papierach mam to z kodem do immobilaisera), no jedynie wzoru nie. A co sadzicie o wymianie samej stacyjki ?

[ Dodano: Czw Kwi 15, 2010 08:10 ]
A czy daloby rade odblokowac kierownice bez kluczyka, oczywiscie niczego nie niszczac ?
siemak
Nowicjusz

Miejscowość: bialy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego zwolennicy hybryd wybierają Toyotę C-HR?
    Toyota C-HR Hybrid szturmem zdobyła rynek hybryd w Polsce i jest liderem aut z takim napędem. Sprawdzamy, co czyni ten samochód aż tak popularnym. Odważny crossover Pierwszą zapowiedź kompaktowego crossovera Toyoty ...