Zajeżdzanie drogi

22 Lip 2012, 09:23

Dishman napisał(a): anngel napisał(a):Było ograniczenie. Przepisy są dla wszystkich. Jechałam zgodnie z przepisami, a temu baranowi powinni odebrać prawo jazdy bo świadomie i z premedytacją stworzył zagrożenie ruchu. Nie ja stworzyłam taką sytuację, nie przewidziałam że za mną jedzie psychol. Kupiłam za to rejestrator.

Lewym pasem wyprzedzasz, prawym kontynuujesz jazdę. Jeżeli kierowca za Tobą był w stanie Cię wyprzedzić prawym pasem, to znaczy, że było tam miejsce i Ty kontynuowałaś jazdę lewym wbrew przepisom.

Nie. Facet zrobił slalom zajeżdżając drogę najpierw temu na środkowym pasie, a potem mi. Bo on chciał jechać szybko. I tyle. Nie było tam wiele miejsca. Pewnie że gdybym chciała komuś zajechać drogę, to mogłam mu ustąpić. Ale po co? I tak by mu to nic nie dało, a ja nie zmieniam pasa gdy nie mam całkowitej pewności, że mam miejsce. Nigdy nie wjechałam nikomu pod koła i nie zamierzam jak niektórzy cwaniacy z testosteronem. Nie będę narażać swojego i czyjegoś bezpieczeństwa tylko dlatego że facetowi się śpieszy. Mało mnie to obchodzi. Przede mną też jechało auto i facet i tak utknął w korku jak wszyscy. Ale musiał mi pokazać że on rządzi. Ach te kompleksy.
anngel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2004

22 Lip 2012, 12:12

Na pewno dużo zależy od sytuacji na drodze.Jak jest przed nami pusto i można bezpiecznie zjechać na prawo to zjechać i niech leci na złamanie karku.A jak nie ma takiej możliwości to nie zjeżdżać no chyba że ma koguta na dachu.
A tu mały przykład kultury na drodze.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Sie 2012, 22:37

no kiepska sytuacja przyznam, o krok od tragedii tak naprawdę, a lewym pasem mozna jechac, wlasnie jesli jest duze natezenie ruchu :)
plavde
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2010
Auto: Opel astra

05 Lis 2012, 02:25

jakiś gbur z zadartym nosem ura bura pewnie jechał i chciał ci pokazać, że jest "lepszy"
Olać :ok:
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

05 Lis 2012, 11:46

kant95 napisał(a):Na pewno dużo zależy od sytuacji na drodze.Jak jest przed nami pusto i można bezpiecznie zjechać na prawo to zjechać i niech leci na złamanie karku.A jak nie ma takiej możliwości to nie zjeżdżać no chyba że ma koguta na dachu.
:ok:
tobacco14
Nowicjusz

Auto: vw golf 4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...
    [2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...