Zakaz ruchu w obu kierunkach, rower i identyfikator.

09 Mar 2020, 16:10

Zbliża się sezon rowerowy. W Gdyni, na jednej z dróg dojazdowych do plaży postawiono znak zakaz ruchu w obu kierunkach B-1. Poniżej widnieje tabliczka "Nie dotyczy rowerów, poj. ZKM,WP z identyfikatorem Gminy Kosakowo". Moje pytanie brzmi: czy NIE posiadając identyfikatora, mogę wjechać rowerem poza znak? Na tabliczce wyraźnie napisano, że nie dotyczy wyżej wymienionych pojazdów POSIADAJĄCYCH identyfikator. Może powinny być dwie tabliczki, na jednej informacja "nie dotyczy rowerów", na drugiej informacja o pozostałych pojazdach. W załączeniu przesyłam zdjęcie w celu zobrazowania sytuacji. :roll:
Teodor11
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

09 Mar 2020, 19:20

Na rowerze jechać można. Z identyfikatorami mogą wjeżdżać tylko pojazdy WP.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...
    Subaru Crosstrek
    Crosstrek w wersji benzynowej również znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu Consumer Reports. Silnik 2,0 l typu bokser ma moc 153 KM. W testach największej organizacji konsumenckiej w USA samochód uzyskał ...