Zakładanie pokrowca na kierownicę

07 Kwi 2010, 07:10

Panowie mam mały problem z założeniem pokrowca na kierownice.
Kupiłem skórzany od zewnątrz a gumowy od wewnątrz aby się nie ślizgał, i za nic nie moge go założyć... ma średnice 37 a kierownica 38cm. a sprzedający powiedział że musi się założyć. Pomóżcie.!!
Ostatnio edytowany przez miechu, 07 Kwi 2010, 22:55, edytowano w sumie 1 raz
..?
miechu
Nowicjusz

Miejscowość: Sroków

14 Kwi 2010, 14:41

Powiem szczerze - miejsce takich pokrowców jest na śmietniku... Bez urazy, ale one są badziewiaste. Jeśli chcesz mieć zrobione to dobrze, oddaj kierownicę do obszycia, lub kup pokrowiec skórzany i zaszyj nicią sam, lub kup po prostu skórzaną kierownicę. Innej rady nie widzę.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

17 Maj 2010, 13:43

Ja takowy kupiłem i sprawdza się rewelacyjnie. Fakt że z założeniem namęczyłem się masakrycznie ale warto było. Efekt wizualnie jak i praktyczny. Kierownica mięciutka i sie nie ślizga.

Zimą przynajmniej łapy nie marzły aż tak strasznie.
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Maj 2010, 15:40

Jak nie dasz rady inaczej to możesz ją rociąć, założyć i sklejic/zszyć. Ale lepiej by było bez niszczenia...
Autoamigo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Ząbki

07 Cze 2010, 21:04

pomysł z rozięciem i sklejeniem wydaje mi się całkowitą pomyłką. Skóra obszyta na gumie rozciąga się i powinna się naciągnąć na kierownicę. trzeba się przy tym namęczyć, ale chodzi o to, żeby się ten pokrowiec na kierownicy nie ślizgał. Z doświadczenia wiem, że pokrowiec o średnicy 37 cm, bez większych problemów powinien się dać naciągnąć na kierownicę o średnicy 38 cm. Ja kupowałem kiedyś taka nakładkę na rozmiarówkę 37-39 cm. Fakt, trochę się namęczyłem, ale dało się ...
Ostatnio edytowany przez mim79, 07 Cze 2010, 23:47, edytowano w sumie 1 raz
mim79
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

28 Lip 2010, 20:44

W salonie skórzana kierownica kosztuje 400 zł do wyposażenia, więc zrezygnowałem. Kupiłem pokrowiec skórzany za 30 zł. W zestawie nić nie była dobra, więc kupiłem dodatkową dobrą i mocną. Obszyłem 2,5 godziny, a efekt jest po prostu super :)

Pozdrawiam :)
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 328 Hommage 2011
    BMW 328 Hommage, zaprezentowane z okazji siedemdziesiątych piątych urodzin legendarnego samochodu wyścigowego BMW 328, jest nowoczesną interpretacją charakteru i stylu protoplasty. Koncept to przykład na to, jak dziś mogłoby ...
    Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...

01 Sie 2010, 16:13

a obszycie skórą kiery u fachowca koszt 100zł a efekt jak nówka...
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska