Zakłócenie CB/ radio FM

06 Mar 2012, 00:30

Witam.
Mam dość uciążliwy i denerwujący mnie problem z CB a konkretnie są to zakłócenia od radia FM/CD
Po włączeniu jednego i drugiego CB trzeszczy w rytm muzyki i nie da się nic usłyszeć.
Jest jakiś sposób na zlikwidowanie tych zakłóceń? Zamontowałem filtr na kabel czy coś w tym stylu, podobno miało pomóc ale nie pomogło :? . Dodam że wcześniej miałem radio JVC i nie miałem z tym problemu dopiero od kiedy zamontowałem alpine się to dzieje
Radio CB to maxon CM 70
ZA pomoc dzięki!
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

01 Lis 2012, 09:19

Powinno pomóc podłączenie CB bezpośrednio pod akumulatorek.
marek216
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford windstar

14 Paź 2013, 11:02

Tak jak kolega pisze wyżej, bądź możesz zastosować feryt na kabel lub po prostu kup lepsze radio z dobrymi filtrami. Pozdrawiam
jezyk403
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gorzów
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0DiD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lip 2014, 21:01

Ja słyszałam, ze Sirius-108 ma możliwość automatycznego lub ręcznego zablokowania szumów. Moim zdaniem to bardzo przydatna funkcja bo nie raz przez te szumy nie można się dogadać. Z tego co wiem te radia są dostępne w Media Markt i chyba w Media Expert. Co w ogóle sądzicie o tej marce? Mi tata mówił, że miał kiedyś od nich swój pierwszy telefon:)
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższy poziom bezpieczeństwa od Volvo
    Wraz z debiutem w Genewie nowego Volvo V40, po raz pierwszy zaprezentowano innowacyjne rozwiązanie z zakresu bezpieczeństwa biernego – poduszkę powietrzną chroniącą pieszego. Jednak to nie wszystko. Właśnie przedstawiono ...
    Bulli Summer Festival w Wolfsburgu - polscy fani
    Z okazji 70 lat modelu T w Wolfsburgu, w parku Allerpark, oddalonym niecałe półtora kilometra od samego Autostadt, w dniach od 3 do 6 sierpnia odbył się Bulli Summer Festival. Tereny parku przeistoczone zostały w ogromną ...