959 Jak chcesz robić auto na bieżąco i na dobrych częściach, to nawet utrzymania auta w idealnej kondycji będzie sporo kosztowało. A z tego co widzę ty d*pę szkłem podcierasz... Gustujesz w używanych wtryskiwaczach, tanich zamiennikach itd.

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
959 napisał(a):No fajnie, ale jakis wykres z tej hamownii? Chyba jeszcze nie widzialem seryjnej benzyny, ktora by miala plaski przebieg nm od 3,4k do odcinki
959 napisał(a):Pomiary RL maja sens wtedy, gdy robisz je dla obu zawodnikow w identycznych warunkach. Temperatura, wysokosc n.p.m, itd.
959 napisał(a):No i ze niby przy takich predkosciach spalil 9.5l lpg???
959 napisał(a):W dwa lata zrobiliscie 300kkm?Zbyt udane to one nie sa, ale mimo wszystko do takich przebiegow dobijaja nim sie rozsypia.
959 napisał(a):Samochody sie psuja, nie uwierze ze z lexusem jest inaczej. Nie chce mi sie zakladac konta na waszym forum, zeby
959 napisał(a):ale zawieszenie, osprzet silnika, elektryka - wszystko ma swoje granice wytrzymalosci i trzeba to regularnie serwisowac.
959 napisał(a):I wlasnie takimi zwrotami mnie kompletnie nie przekonujeszMasz lpg, pewnie duzo jezdzisz, i serio nic, przez 10lat? Nawet nowy samochod z salonu po 10latach wymaga inwestycji, a lexusy, ktore przewinyly sie przez X rąk sa magiczne czy jak?
959 napisał(a):I wlasnie takimi zwrotami mnie kompletnie nie przekonujesz
959 napisał(a):5biegow moze tyle spalic. Myslalem, ze macie tam szostki
dzida napisał(a):Wczoraj polecieliśmy pod Wrocław i dziś wróciliśmy (ponad 1000km) i zgadnij jakie spalanie wyszło
Jakieś 750km to jazda A4, reszta poza zabudowanym - łatwo obliczyć spalanie ale możesz sobie nie wierzyć i pisać, ze TDI pali 5l na autostradzie
dzida napisał(a):Tak szczególnie brednie na temat TDI, co nie których, a jak się coś powie przeciw to wielka fala hejtów
łysy30 napisał(a):Nikt Cię nie hejtuje, po prostu wymieniamy argumenty. To już we wszystkim musimy się zgadzać?
pozamiatane959 Jak chcesz robić auto na bieżąco i na dobrych częściach, to nawet utrzymania auta w idealnej kondycji będzie sporo kosztowało. A z tego co widzę ty d*pę szkłem podcierasz... Gustujesz w używanych wtryskiwaczach, tanich zamiennikach itd.
łysy30 napisał(a):akoś nie udało mi się znaleźć 6 biegów w manualu
Poszukaj dobrze.
i co, łyso panu, panie łysy30?dzida napisał(a):To jest skrzynia 5b i wszystkie 1,9TDI i 1,6TDI mają u nas 5b Zresztą 95% TDI w PL w wersji 105KM ma 5b
mike napisał(a):i co, łyso panu, panie łysy30?
dzida napisał(a):1. Tak sugerujesz pisząc, ze 7l to kosmos.
dzida napisał(a):Ja cały czas opisywałem spalanie na autostradzie do 140km/h (na nawigacji), gdzie stanowiła ona ok. 70-80% całej trasy.
łysy30 napisał(a):No jakoś nie, bo wokół mnie wszyscy właściciele 105-konnych TDIków mają 6bNie wiem skąd dzida wytrzasnął tą statystykę
łysy30 napisał(a):Jak jedziesz powyżej 160 km/h to oczywiście spalanie pójdzie bardzo w górę, pojemności nie oszukasz.
łysy30 napisał(a):To mniej więcej tak jak szybki, kiedy pisał, że GS430 pali w mieście 12 litrów zachwycając tym forumowiczów takich jak Cybul99, dopóki nie zauważyliśmy, że mowa o jeździe bez korków po przedmieściach na ciepłym silniku
Petento napisał(a):Już dawno na forum nie było tzw. [...], aż miło poczytać
Kris88 napisał(a):Byłem zdecydowany na 1.8 tfsi 160 sp, lecz po przeczytaniu 6 stron niniejszego tematu mam spore wątpliwości i skłaniałbym się jednak ku 1.6
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI