Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Lovato34 napisał(a):Ja bym poszedł w kierunku 1,6...po co komu 200 koni pod maską w mieście żeby pozbyć się prawa jazdy?
Lovato34 napisał(a):Poza tym w VW 1,6 to lokata gotówki czego nie można powiedzieć o mocniejszych silnikach w innych koncernach. 1,6 się świetnie sprzedaje (więc w razie czego łatwo można odsprzedać) a do tego niezniszczalny silnik i super pod lpg.
Lovato34 napisał(a):z drugiej strony kiedyś ludzie całymi rodzinami jeździli 25 konnym fiatem 126p do Bułgarii na wczasy i nikt nie narzekał
melgadis napisał(a):zawsze znajdzie się taka co lepiej gotuje, ma lepszy tyłek czy lepiej loda robi
melgadis napisał(a): wychodzę z założenia, że auto ma Ci dawać pełną przyjemność
szybki napisał(a):Dla przypomnienia budżet 45k, marka premium producent rs-ów, rok 2016 czyli 21wiek, bohater to ałdi z silnikiem mającym 30lat, kraj Polska... fan boj team
melgadis napisał(a):Rocznie robię ok 10-15tyś KM max i to głównie po mieście...
Lovato34 napisał(a):masakrycznie drogich układów zapłonowych, cewek itd..
Lovato34 napisał(a):Ja wiem że Ciebie to meczy i nie możesz tego przeżyć ale VW z 1,6 pod maską sprzedaje się dużo lepiej niż 80% japońskich aut z V6 itp, lepiej niż BMW R6 itd..
Lovato34 napisał(a):Pamiętaj też o kosztach utrzymania które będą groszowe, hamulce, opony, rozrząd, serwis płynów itd..nie ma turbo, kompresorów, nie ma wielkich hamulców, skomplikowanych układów wydechowych, masakrycznie drogich układów zapłonowych, cewek itd..
melgadis napisał(a):Mogę być fan boyem jak to zwiesz, mam do tego prawopo prostu podobają mi się samochody marki Audi i tyle
melgadis napisał(a):wychodzę z założenia, że auto ma Ci dawać pełną przyjemność
melgadis napisał(a):a i nie rozumiem skąd ten hate na silnik sprzed 30 lat ?
melgadis napisał(a):a może szybki wniesiesz coś konkretnego do dyskusji i polecisz coś godnego ?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI