Zakup Astry z używanej z rocznika 2014

12 Sie 2014, 18:42

Przeglądam oferty i zobaczyłem, że są sprzedawane używane Astry z rocznika 2014. Często są to samochody sprzedawane przez dealer-ów. Wychodzi, że można kupić 5-8 tyś taniej. Przykładowe linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Warto w to wchodzić? Skąd wynika taka sprzedaż przez dealer-ów?
kadbra
Nowicjusz

Auto: Almera

12 Sie 2014, 18:47

Są to prawdopodobnie democary czyli z jazd testowych, pewnie że się opłaca ponieważ auto traci najwięcej po wyjechaniu z salonu.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

12 Sie 2014, 19:40

Są to raczej democary z salonu i opłaca się je kupić bo są praktycznie nowe i nieźle wyposażone ale już wyjeżdżając z salonu straciły najwięcej na wartości więc jak najbardziej można je kupić bo już będą tracić umiarkowanie na wartości. I po resztą democary są dobrze serwisowane.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Sie 2014, 20:04

Niektóre mają kilkanaście tysięcy przebiegu i zarejestrowane ok pół roku wcześniej.
kadbra
Nowicjusz

Auto: Almera

12 Sie 2014, 20:08

Kilkanaście tysięcy to bardzo malutki przebieg.
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

15 Sie 2014, 22:06

Tez biorę pod uwagę kupno demówki. Brzmi fajnie-auto roczne czy półroczne, kilkanaście tys przebiegu a kilka tys zł tansze niz zupelnie nowe. Tylko teraz pomyśl że codzinnie wsiada do auta kilku klientów, krótka trasa, czesto na zimno i do razu pedał w podłoge bo kazdy chce sprawdzic mozliwosci auta, sam mialem kilka jazd testowych wiec wiem jak to jest. Do tego takim autem jezdza kierownicy czy pracownicy salonu, wiec nie musze chyba mówic jak oni te auta "testują". wydaje mi sie ze beznyna moze jeszcze tak nie odczuje ale demówke w dieslu bym osobiscie odpuscił. Ja rozwazam kupno nowego/demowki/2-3letniej uzywki i stwierdzilem ze najlepiej kupic nowy ale z wyprzedazy rocznika-zaoszczedzisz ok 5-nawet 13 tys zł, wiec tyle co na demowce, a jak uzywka to do 3lat z nieduzym przebiegiem, wiecej zaoszczedzisz czy tam zyskasz na wiekszym silniku i wyposazeniu a auto jak dobrze poszukasz tez bedzie prawie jak nowe :)
tomasz87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 10 2008
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Forester
    Średniej wielkości Forester został przetestowany przez Consumer Reports w wersji z mocniejszym, 2,5-litrowym silnikiem benzynowym o mocy 184 KM, uzyskując średni wynik 28 mpg, 20 mpg w mieście i 38 mpg na szybkiej trasie. ...