REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Henk napisał(a):Wyczułeś gada
rafalpc2019 napisał(a):a mogłem się wbić na minę, ten Pan właściciel niezbyt chętnie chciał w ogóle się spotykać jak tam z nim rozmawiałem przez tel. dlatego drążyłem w temacie.
Henk napisał(a):Prawdopodobnie rafalpc2019 sam nie wie (albo nie potrafi uzasadnić) dlaczego woli spotkanie w realu, ale instynktownie czuje, że tak będzie lepiej. I słusznie. Lepiej kupować bezpośrednio od właściciela, niż przez pośredników. Po pierwsze upewniasz się, że ten bezpośredni właściciel w ogóle istnieje, po drugie masz możliwość zweryfikowania twarzy z danymi w dokumentach, po trzecie oceniasz jego wiarygodność po sposobie zachowania, po czwarte minimalizujesz możliwość wystąpienia nieporozumień, że ojciec usłyszał, że ubezpieczenie jest do maja, a okazuje, że do marca itp.
Henk napisał(a):Po pierwsze upewniasz się, że ten bezpośredni właściciel w ogóle istnieje, po drugie masz możliwość zweryfikowania twarzy z danymi w dokumentach, po trzecie oceniasz jego wiarygodność po sposobie zachowania, po czwarte minimalizujesz możliwość wystąpienia nieporozumień, że ojciec usłyszał, że ubezpieczenie jest do maja, a okazuje, że do marca itp.
szybki napisał(a):Przy spółce s.c. przyjądą dwie osoby ? A przy z o.o. kto przyjedzie ? współwłaściciele a może zarząd ?
A jak jest komis to też zwołasz właścicieli firmy i właściciela auta ?
Bo miał widocznie konkretnego klienta który nie stwarzał problemurafalpc2019 napisał(a):Co by mu szkodziło podejść i wypisać fakturę przy zakupie?
rafalpc2019 napisał(a):Jak dla mnie wszystko musi być ok, właściciel na miejscu też.
Kao napisał(a):Chłopie, ja to robię od lat, kupuje i sprzedaje auta w odległości 2.5 tyś km i przez te lata nie miałem takiej sytuacji jak z Tobą, ludzie (tylko w PL) obawiali się o stan auta przedstawiony vs rzeczywistości i często też rezygnowali bo Polacy są takim narodem podejrzliwym, wszędzie widzą spisek i zawsze musi być coś kręcone, taka jest teoria.