13 Paź 2011, 15:59
Witam, jestem posiadaczem BMW E39 z 1998r silnik 2.5TDS, mianowicie kosztu utrzymania i CIĄGŁEJ eksploatacji są zbyt duże, ciągle cos się dzieje wiec zamierzam kupić audi. Lubie samochody średniej klasy dlatego kupiłem E39 , na to auto z silnikiem common raili mnie nie stać . Zastanawiam sie głównie nad AUDI A4/A6 . Silnik tylko w dieslu, obojętnie czy sedan czy kombi. Jeśli A4 to B5 jeśli A6 to C5.. Najbardziej interesował by mnie silnik 2.5TDI V6 niestety większość opinii znalezionych w goglach są negatywne i głoszą ze to najbardziej awaryjny i drogi w utrzymaniu silnik audi, natomiast drugim silnikiem jest 1.9 TDI, mówią ze dobry tanie części oszczędny, ale zastanawiam się czy nie będzie za słaby. Dodam też ze interesują mnie tylko manualne skrzynie. Miałem okazje raz sie przejechać A6 2.5TDI quatro niestety w automacie to przyspiesza podobnie jak moje BMW.Auto ma być wygodne ciche i ekonomiczne, myślałem jeszcze ewentualnie o Passacie B5 1.9TDI.
Proszę o wasze opinie i pomoc w wyborze jakiego auta szukać, z góry dzięki i pozdrawiam