Zakup auta 30-35 tys. zł

03 Kwi 2010, 12:20

Witam. Udało mi się w końcu uzbierać fundusze potrzebne za zakup auta, który ma być maksimum 4 lata stary. W grę wchodzą samochody w granicach 30-35 tys. złotych. Zastanawiam się pomiędzy:
- Astra III: najlepiej wersja trzy drzwiowaa, ale pieciodrzwiowa też może być
- Ibiza IV
- Nowe Bravo: to mój faworyt, ale tutaj stać mnie na rocznik 2007, czyli pierwsze modele. Wiadomo, że na początku mogą występować wady fabryczne i pytanie czy takie były w pierwszych modelach Bravo?
- Pegueot 307 II
- Kia cee'd - z tym, że pierwsze modele mają problem z łuszczącym się lakierem
No i na koniec jedyny model, ktory może przekraczać założony wiek ;)
- A3 (rocznik 2003/2004)
diggler
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

05 Kwi 2010, 14:21

A co powiesz na VW Polo ? W wersji sportline np bardzo fajny.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 19:23

No przyznam, że też rozważałem Polo, ale trochę "prosty" środek odstrasza.
diggler
Nowicjusz

05 Kwi 2010, 20:07

Ja bym polecał nową Ibizę. Moja ciotka ma i sobie chwali. Tylko weź wersję 105 koni i więceji bo reszta to słabe.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Link jest przykładowy. Pozostaje jeszce pytanie czy jestes kobieta czy mężczycna:)
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

05 Kwi 2010, 22:47

Astra III - bez rewelacji ale i bez poważnych wad, poza tym ma taką zaletę że jest już nowa generacja więc III stanieje
Ibiza IV - ładna, ale mała i ma jakiś wyposażeniowy absurd (Seat każe sobie dopłacać nawet za na przykład takie oczywiste wyposażenie jak radio, tak jak w ubiegłym wieku robił to Ford w modelu T :P), ogółnie Ibiza nadaje się do miasta lub w trasę max w 2 osoby
Pug 307 - nie wiem
Bravo - faktycznie niezłe, nie słyszałem żadnych negatywnych opinii
KIA Ceed - też bierz śmiało, problem łuszczącego się lakieru dotyczył tylko czerwonego koloru (jednego z dwóch czerwonych-nie pamiętam którego, po prostu szukając Ceeda unikaj tych czerwonych ;) )
Audi A3 - za cenę którą podałeś młode to ono już nie będzie... poszukaj lepiej Golfa, to w zasadzie to samo auto ale nowsze
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

06 Kwi 2010, 15:43

Bart258 napisał(a):Ja bym polecał nową Ibizę. Moja ciotka ma i sobie chwali. Tylko weź wersję 105 koni i więceji bo reszta to słabe.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Link jest przykładowy. Pozostaje jeszce pytanie czy jestes kobieta czy mężczycna:)

heh, pisałem, że rozważałem, czyli facet ;)
nie no ta nowa Ibiza faktycznie niezła, ale tylko i aż tyle. Najbardziej obstaję przy Astrze III i nowym Bravo. Kolega ACSznycel tym postem na temat Ceed też mnie podbudował - czy łuszczenie się lakieru na pewno dotyczy tylko koloru czerwonego? :)
diggler
Nowicjusz

08 Kwi 2010, 12:54

Tak, i o ile dobrze kojarzę to tylko jednego z dwóch (Ceed ma chyba 2 odcienie czerwonego) - najlepiej wejdź na forum Ceeda i się spytaj, tam ci dobrze wszystko powiedzą, bo chyba KIA już się uporała z tym czerwonym lakierem i tylko te z początku produkcji mają/miały ten problem.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka