Zakup auta do 120-130k

27 Sty 2021, 11:41

Cześć. Średnio znam się na autach dlatego potrzebuję waszej pomocy.
Obecnie śmigam audi a3 8v 13'. Wszystko fajnie ale niestety trafił się problematyczny egzemplarz dlatego muszę rozglądać się za czymś innym

Poszukuję auta
- leasing/f-ra vat
- segment?? Coś pomiędzy combi a moją A3 Hb , czyli sedany/liftback ale i w sumie crossover też mógłby być
- benzyna ( silnik ? jak najmniej awaryjny )
- automat
- Wiadome jeśli bogato wyposażone to tym bardziej fajnie
Wcześniej zastanawiałem się nad jakimś poleasingowym, ale zależy mi na bezawaryjności i teraz dodatkowo myślę o jakiejś wyprzedaży rocznika. Wiadome że im młodszy tym niby mniej się będzie sypał.
Budżet: do 120/130k

Zastanawiałem się nad ProCeed GT, Audi A4 B9, Skoda, Volkswagen ?? Jestem otwarty na propozycje.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Mborec
Obserwowany

27 Sty 2021, 12:06

Masz budżet na nowy to bierz nowy. Kupno dwu-trzylatka w dzisiejszych czasach i przy zaawansowaniu technologicznym aut za jakimi się rozglądasz w ogóle nie gwarantuje bezawaryjnosci. Gwarantuje za to wysokie koszty serwisu jeśli stanie się coś nieprzewidzianego
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

09 Lut 2021, 16:24

okej. Wypadło na auto z salonu.
Budżet lekko zwrósł do 140-150tys.

Zastanawiam się teraz pomiędzy Audi A4 B9 Limuzyna ( raczej 1.5 TFSI ), BMW Seria 3 a BMW X1 . Wszystkie raczej w okolicach 150 kM. Czegoś mocniejszego budżet raczej nie wytrzyma.

Ktoś może wypowiedzieć się jeśli chodzi o awaryjności tych aut?
Mborec
Obserwowany

10 Lut 2021, 08:42

To są nowe auta więc o awaryjności nikt nic nie wie a nawet jakby co nieco wyszło to masz gwarancję nie ma czym się przejmować
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lut 2021, 09:35

Może Volvo XC40? Masz budżet na nowe auto.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R concept
    Rok po rynkowej premierze Toyoty Yaris Hybrid, na targach we Frankfurcie 2013 zadebiutował 420-konny Yaris Hybrid-R concept z napędem 4x4. Był to kolejny po wyścigówce Toyota TS030 Hybrid samochód, który ...
    Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...