Zakup auta do 9 tys Z okolic Łodzi

01 Sie 2015, 13:50

Witam mam problem gdyz moje punto 1 umarlo w niedziele samozaplon silnika 8 tys obrotow i smierc - to juz 2 silnik w ciagu roku tamten sie zatarl 1 miesiac po zakupie . Wiec zostalem bez auta a to jest problem . Bylem wczoraj ogladac nubire kombi 2004 r w kielcach ale sie rozczarowalem zgnila tylna belka silnik szarpal bardzo , zmarnowalne 400 km . Dlatego postanowilem poprosic was o pomoc gdyz moja znajomosc na autach jest niewielka oprocz punto .
Szukam auta z okolic Łodzi max woj Łódzkie.
Auto do 9 tys najlepiej juz zarejstrowane w kraju max 10 zeby cos miec jeszcze na oc drobne naprawy i oplaty
Paliwo myslalem nad lpg dalej albo diesel moze np 1.7 isuzu bedzie jakims wyjsciem .
Autko bym chcial od 2000 r raczej rodzinne sedan , kombi, hb, nie 3 drzwiowe napewno gdyz planowane jest powiekszenie rodziny za rok max 2 a chcialbym tym autkiem dalej jedzic po zakupie a nie sezon .
Chodzi o autko nie awaryjne gdyz punto co miesiac u mechanika lacznie pochlonelo 8 tys i tak poszlo za 350 na zlom .
Myslalme nad astra
meriva
Rover 45 lub 75
volvo v 40
oktavia
golf kombi
bora
nubira , lacetti tez dalej wchodzi w mozliwosc
Co do spalania to punto palilo 10 gazu wiec nowe autko moze spokojnie podobnie pali w diesel ciezko powiedziec .
Jezdze do pracy, do sklepu, z kobieta do miasta , po nia do pracy raczej mniejsze odleglosci ale czesto gdyz mieszkamy pod Łodzia i bez auta sie nieda nigdzie . Licze na jakies porady wskazowki moze konkretne oferty gdyz przejrzalem juz wszystko i jest tego zbyt duzo zeby zawezic do paru samochodow.
[link do Gumtree wygasł]
czy to moglo by byc warte uwaginp
kar83ldz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Daewoo Nubira
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Sie 2015, 15:05

Jeździsz przeważnie w mieście czy jakieś dłuższe trasy też robisz bo jak tylko w mieście to diesel się nie nadaje do tego celu.
Co do astry to dość ładna możesz obejrzeć :)
A może by tak toyota avensis I generacji w LPG ci pasowała.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

01 Sie 2015, 15:14

Dluzsza trasa to na wakacje moze byc to tak, plus 2 x w miesiacu jakas trasa 140 km w obie strony . Do pracy i wszedzie gdzie jezdze wlasciwie bez zatrzymywania sie na swiatlach jakos tak wychodzi bo do samego miasta sie nie musze pchac.
kar83ldz
Nowicjusz

01 Sie 2015, 15:15

Myslalem o niej, dosc dobre opinie ale ciezko mi znalesc ladny egrzemparz samemu w łódzkim a jest ich troche na stronach i niewiem jaki silnik tam by byl odpowiedni do lpg
kar83ldz
Nowicjusz

01 Sie 2015, 15:39

kar83ldz napisał(a):jaki silnik tam by byl odpowiedni do lpg

2,0 ten przed liftem z tego co wiem całkiem nieźle radzi sobie z LPG a jak co to zapytaj moderatora szybki-ego bo on świetnie zna toyoty i dużo ci na ich temat powie. Ode mnie jeszcze linki:
[link do oferty na Olx wygasł]
w miarę ładny się wydaje tylko nie wiem jak silnik (nie jestem pewny czy to nie 1,6 16V od opla który chla olej ale tu niech ktoś się inny wypowie)
[link do oferty na Olx wygasł] wiem starszy rocznik ale okey się wydaje tylko ta tylna klapa jakoś dziwne ma napisy ale może ktoś po prostu dokleił
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

01 Sie 2015, 16:26

Dzieki za informacje to audi to jakos nei bardzo nie jestem fanem , ta nubire widzialem w ogloszeniahc i jest jakims wyjsciem i chyba bede decydowal czy jechac obejrzec astre czy ta nubire cenowo ten sam pulap ale 2 inne auta , te silniki opla niby cos biora oleju ale i 1.6 jak i 1,8 ale sa proste i moj mechanik je bardzo zachwala jak cos sie zepsuje prosta tania naprawa wiec mam dylemat ktory obejrzec . Jutro jade obejrzec oba samochody Nubire a potem astre jak nie kupie Nubiry ktora bym wolal.
kar83ldz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Harrier – krewniak crossoverów Lexusa
    Nazwa Harrier kojarzy się większości fanów techniki z angielskim samolotem szturmowym, zdolnym do pionowego startu i lądowania. Jest to jednak także nazwa zgrabnego crossovera Toyoty produkowanego na japoński rynek, ...

04 Sie 2015, 13:59

Zakupilem samochod dokladnie ten
[link do oferty na Olx wygasł]
i to byl strzal w 10.
Super autko naprawde zrobilem jzu 300 km i jest rewelacja.
kar83ldz
Nowicjusz