REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ika7 napisał(a):A czy "bez turbo" produkowali w jakiś określonych rocznikach ? Bo często w ogłoszeniach nie pisze czy jest tak czy tak .
ika7 napisał(a):I nie obiecuję , że jeszcze o coś nie zapytam
Dziękuję za pomoc.
ika7 napisał(a):A tak w ogóle to się przyznam, że yaris mi się w ogóle nie podoba … gdyby nie mój priorytet " mało wizyt u mechanika" to bym się skusiła na coś innego
Marcelku jak ja uwielbiam te Twoje farmazonki wyciągnięte z..... no właśnie skąd? Powiedz nam skąd czerpiesz informacje bo większość Twoich postów to farmazony, ja rozumiem niewiedzę czy pomyłkę, raz drugi trzeci ale cały czas to już albo trzeba żyć stereotypem albo samemu trzeba wymyślać teorieMarcel2727 napisał(a):Poza tym wymaga innego użytkowania - rozgrzanie auta, niezbyt szyba jazda na jej początku i postój, by wychłodzić turbinę, odpada też jazda na niższych obrotach i pewnie już robi się czarna magia jak tym jechać, dodać do tego dbanie o wysoki poziom oleju i powstaje pytanie po co się w takie coś pchać?
no i kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem? czy ja gdzieś pisałem o sobie Chodz napewno wiedzy i doświadczenia mam więcej niż ten co siedzi pisząc do gazetki.Marcel2727 napisał(a):Czyli mam rozumieć, że Ty jesteś guru, bo w aucie grzebiesz
ale właśnie po to jest forum aby pisać i dzielić się poradami i doświadczeniami i my to robimy i 1000 razy wolimy to niż pisanie bzdur do gazetki i skończmy już offaMarcel2727 napisał(a):Skoro macie tutaj taką niesamowitą wiedzę to zróbcie jakiś artykuł czy jakąś pracę, zamiast robić takie widzimisię na forum
ika7 napisał(a):Druga kwestia , która mnie jeszcze męczy to bezpieczeństwo w samochodzie w razie wypadku ..jakoś ta yariska zdaje mi się taką trochę małą puszką i mam wrażenie, że w razie wypadku będę zgnieciona jak sardynka :0)
Marcel2727 napisał(a):Czyli mam rozumieć, że Ty jesteś guru, bo w aucie grzebiesz I co do pokory to może przeczytaj coś ze zrozumieniem, zanim się do tego odniesiesz, bo nie piszę tylko o pismakach.
Marcel2727 napisał(a):Skoro macie tutaj taką niesamowitą wiedzę to zróbcie jakiś artykuł czy jakąś pracę, zamiast robić takie widzimisię na forum, bardzo chętnie bym coś takiego przeczytał, czym się kierujecie, skąd macie takie doświadczenie i przy czym dłubiecie.
Marcel2727 napisał(a):Ale dla guru wystarczy to co on robi w swoim warsztaciku i powie, że cała reszta to farmazony, bo on wie lepiej, serio chcecie się kreować na januszowego mechanika z wąsem?
Marcel2727 napisał(a):wystarczy przecież, że dłubiecie to zawsze musicie mieć rację Przeczytajcie czasami swoje porady czy mądrości, na odwal się już nie da rady bardziej pisać.
ika7 napisał(a):Mam wątpliwości co do tego jak ma się jazda z silnikiem 1,3 do tego co mam teraz. Przesiadam się z VW Golf 5 TDI 1,9 (
ika7 napisał(a):Druga kwestia , która mnie jeszcze męczy to bezpieczeństwo w samochodzie w razie wypadku ..jakoś ta yariska zdaje mi się taką trochę małą puszką i mam wrażenie, że w razie wypadku będę zgnieciona jak sardynka :0
ika7 napisał(a):Dlatego mając te 30 tys do dyspozycji myślałam nad czymś miejskim, ale też bezpiecznym. Wiem, wiem ... pewnie za dużo wymagam.