Zakup autka w granicach 5-8 tys zł

14 Sty 2015, 10:23

Prawy tył w innym odcieniu i klapa jakoś krzywo spasowana.

zobacz na te linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Sty 2015, 10:43

Kamiś napisał(a):Na szybko znalazłem coś takiego. Rzućcie proszę okiem :)
[link do oferty na Olx wygasł] ... 856efa7d24

Barol napisał(a):Prawy tył w innym odcieniu i klapa jakoś krzywo spasowana.

W przypadku auta za nieco ponad 4 tys. zł trudno oczekiwać cudów, jeśli jest w miarę zdrowe mechanicznie to malowany jeden element nie powinien być żadnym powodem do odrzucenia samochodu. Komuś to nie przeszkadzało, bo ogłoszenie już nieaktywne - a szkoda, bo ciekawa była moim zdaniem ta Lagunka.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

14 Sty 2015, 11:49

No szkoda, ale dopiero dziś na nią trafiłem :( co do linków powyżej - Megane raczej odpada, bo bujałem się podobnym wynalazkiem prawie 5 lat i już mi spowszedniało :) Ten Avensis fajny, ale poszukam raczej czegoś w sedanie bo mi kombiak niepotrzebny. Kia Rio z blachami to ma chyba podobnie jak Civic, bo co widzę gdzieś u siebie w okolicy to tylnych nadkoli już im brakuje. Seacik wizualnie ładny - muszę się zastanowić nad ta marką, bo wstępnie odrzuciłem autka VAG-owskie. A ten silnik 1.6 75 koni to nie będzie ciut za słaby do tak wielkiej budy?

A taka? Do zagazowania :) [link do oferty na Olx wygasł]

Przeglądając różne tematy na tym forum zauważyłem, że polecane są również Astry G. Co powiecie na taki model? [link do oferty na Olx wygasł] Co prawda kombi (wolałbym coś deczko krótszego) ale może warto? Silnik 1.4 - nie wiem czy to odpowiednia jednostka napędowa do tego autka , do tego dochodzi gaz i 300 tys na blacie. Jeszcze kratka z tyłu więc jest prawdopodobieństwo, że firmówka. Ale wyposażenie całkiem przyzwoite.
Kamiś
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Sty 2015, 21:53

Ogólnie Rio ma ocynk więc jeśli rdzewieje to albo powypadkowe albo zaniedbane.
Seat ogólnie ma ocynk,jedynie problemy z rdzą miały te pierwsze egzemplarze. Silnik 1.6 wystarczy do spokojnej jazdy.

Laguna z linku bardzo ładna :ok:
Astra z linku jakaś wieloodcieniowa i zdecydowanie za tania,sądze że jakaś pofirmówka.
Tutaj masz bardzo ładną [link do oferty na Olx wygasł] do tego dobry dynamiczny silnik,gaz sekwencja,bogate wyposażenie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 00:32

Cordoba 1.6 jedzie już bardzo dobrze, ten samochód waży nieco ponad tone, tylko wydaję się taki ciężki. Spalanie też jest przyzwoite, a jak nie to te silniki dobrze znoszą gaz.'
Ta z linku Barola ładna, ale właściciel moim zdaniem ostro zaszalał z ceną, mimo wszystko.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

15 Sty 2015, 07:17

No własnie cena troche przesadzona ale jeśli wszystko jest ok to czemu nie dołożyc.
Barol
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 13:08

Astra z "mojego" linku jest pofirmówką od handlarza. Wczoraj tam dzwoniłem. Jak to u handlarza - wszystko "igła". Astra z linku Barola bardzo ładna, z tym że mam do niej jakieś pi razy oko 400 km w jedną stronę :( szkoda, że nie mam nikogo na miejscu, kto by rzucił okiem na autko. Rio ma ocynk? Dobrze wiedzieć :)

Ile trzeba mieć realnie funduszu, żeby się porywać na astrę II?

A czy taki wynalazek wart jest zainteresowania? Trochę ponad budżet ale pewnie by się zbiło z ceny (choć i tak link wkleiłem iście poglądowo - raczej chodzi mi o opinie o takowym modelu). [link do oferty na Olx wygasł] Nie będzie pewnie taki długi jak kombi, miejsca w środku pewnie aż nadto - tylko że nie bardzo miałem styczność z Citroenem. Znajomy miał kiedyś Xsantię i rwał włosy z głowy, że się skusił.

I na dokładkę jeszcze jedna Laguna z dużą ceną jak na ten rocznik [link do oferty na Olx wygasł] (tak, wiem - kombi nie brałem pod uwagę ale ciężko utrafić w ogłoszeniach Lage w dobrym stanie. Sąsiad jeździ "długą" to ja tez dam radę).
Kamiś
Nowicjusz

15 Sty 2015, 20:09

Xantia własnie potrafi pociągnąc po kieszeni (chodzi o koszty utrzymania). Co do Picasso to sąsiadka miała taką swego czasu od nowości,przejeżdziła pare lat póżniej oddała synowi,ogólnie auto ok oprócz gnijących progów (niewiem czy tylko ten egzemplarz tak miał).
Laguna z linku bardzo ładna szkoda że bez lpg.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sty 2015, 07:59

Jutro jadę oglądać Lalkę - samochodzik od starszego gościa, więc może ten przebieg i stan autka rzeczywisty. Przy dobrych wiatrach wyhaczę za 7 tysiaków a na wiosnę włożę LPG. Lepsza taka opcja, niż kupić zagazowane - tak chociaż będę wiedział, co za instalacja jest włożona i parę latek spokojnie polatam :) zobaczymy tylko, czy autko będzie faktycznie odzwierciedleniem treści ogłoszenia.
Kamiś
Nowicjusz

16 Sty 2015, 10:04

Daj znać co i jak.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sty 2015, 11:41

Sie rozumie :) mam też dostęp do profesjonalnego czujnika lakieru, to otrzaskam auto - tak dla zasady :)
Kamiś
Nowicjusz

19 Sty 2015, 10:07

No i stało się :) autko od 2 dni w moim posiadaniu. Przebieg autentyczny 107 tys z hakiem, do zrobienia mam wymianę oleju i sworzeń wahacza i jakieś pierdoły w stylu - brak podświetlenia schowka, wymiana "gwizdków" w systemie audio autka, wymiana pękniętej dźwigni regulacji fotela no i wyczyszczenie autka bo w środku bardzo przykurzony. Korozji od spodu brak, lekko obrysowany przedni błotnik a tak to ok :) Silniczek suchy od góry i od spodu, dynamiczny - fajnie się zbiera. Na razie jestem bardzo zadowolony. Autko ma 16 lat ale jest bardzo zadbane jak na te lata. Mam nowy kompletny wydech, zrobione hamulce przód i tył, wymieniony olej w skrzyni, nabity klimatronik a rozrząd do wymiany na przyszły rok. Autko od starszego pana - syn namówił go na sprzedaż Lagi, bo oddał mu swojego Nissana (sam zakupił Lexusa) :)
Kamiś
Nowicjusz

19 Sty 2015, 21:28

Wrzuć jakieś zdjęcia no i szerokości :ok:
Barol
Awatar użytkownika

20 Sty 2015, 07:52

Zdjęcia będą, jak autko wróci z warsztatu. Wczoraj oddałem je do gazownika i przy okazji zrobi mi te rzeczy, które trzeba na już zrobić :)
Lukos
Początkujący

Auto: Nie mam

20 Sty 2015, 21:38

Widze ktoś tutaj ma dwa konta :mrgreen: ale gratki Lukos że wkońcu kupiłeś auto po ponad pół roku szukania :ok:
Barol
Awatar użytkownika