Zakup forda focusa

14 Mar 2011, 15:29

Witam wszystkich
Mam do kupienia forda focusa za ok 6000 zl. Mam do wyboru wersjie z silnikami 1,8 tdi oraz 1,8 tdci obie z 2000 r z przebiegami rzedu ok 180 tys km.
Która wersje radzicie mi wybrać i na co zwrócic uwagę.
infixrd
Nowicjusz

Miejscowość: Radom/Podczasza Wola

14 Mar 2011, 16:00

Szczerze?Żadne.. Focus za 6000zł i to w dieslu,ja bym sie w to nie pchał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2011, 16:18

Focus za 6000 zł 180 tyś km miał dawno temu, poza tym nie chcę wiedzieć w jakim stanie jest cała reszta. Za 6 tyś to ciężko może być kupić Mondeo MKII z 2000r a co dopiero Focusa.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Mar 2011, 16:32

Jak focus to 1.6 benzyna. Silnik nie sprawił mi problemy ani razu a przy oszczędnej jeździe spali 7litrów. Jeśli koniecznie diesel to tddi choć nie mają takiej mocy to sprawią mniej problemu, tdci ma nowoczesne pompo wtryski które przy złej ropie lubią się psuć. Ale ogólnie polecam samochód, genialne zawieszenie choć dla niektórych za twarde :wink:
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

14 Mar 2011, 17:12

infixrd napisał(a):Mam do kupienia forda focusa za ok 6000 zl

tak drogo :???: :?:
infixrd napisał(a):przebiegami rzedu ok 180 tys km.

taki ogromny przebieg?

ale bys sie wpakował :!: ostatnio jak bylem w Niemczech(tam skad sprowadzaja auta handlarze), dokladnie w Hamburgu, zjechali sie emeryci(lekarze, prawnicy, oficerowie Wehrmachtu) z calych Niemiec i chcieli mi wcisnac takie Focusy z dieslami pod maska i przebiegami max 70tys za 100-200euro. Grzecznie odmowilem, w koncu bylem odwiedzic kuzyna i jego rodzine. A handlarze je przywiezli i nie dosc ze przekrecili liczniki w gore(z 70 na 180). to jeszcze za przewiezienie przez granice chca 6000? Szczyt bezczelnosci. jak mozna :???:

poszukaj focusa za max 3000 zl i z mniejszym przebiegiem. kto to widzial 15 tys/rok dieslem robic? to istny zlom bedzie.

mam nadzieje ze pomoglem
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Mar 2011, 17:20

Nie strasz gościa. Wiadomo, że najlepiej kopsnąć się za granice i kupić auto bezpośrednio od właściciela ale nie każdy temu podoła. Zostaje tylko cierpliwe szukać jakiejś ciekawej oferty i dobrze sprawdzić przed kupnem.
Grigorij
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie daj się przekręcić
    Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.

14 Mar 2011, 17:29

Focusy kocha ruda i to bardzo, aż tak że w wielu modelach w naszym kraju zadomowiła się na dachu, przeważnie podłoga jest w stanie agonalnym i potrzebuje szybkiej ingerencji blacharskiej. :roll: Cóż foka nie ma za mocnych blach. JerzyB333 bardzo dobry tekst może zainteresowany rozwinie jakąś głębszą refleksję w tym kierunku.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

14 Mar 2011, 17:32

Focusy po 2002 nie mają wielkich problemów z rdzą wiem bo miałem takiego. Jedynie gdzie może go brać to dół klapy bagażnika i krańce drzwi.
Grigorij
Początkujący

14 Mar 2011, 17:51

Wiem o tym że coś tam z blacharką poprawili po 02r ale zainteresowany pisze o rocznikach przed 2002 więc piszę jak jest w tych rocznikach. Właśnie często widzę te focusy i sprzed 2002 je wpierdziela na całego, po 2002 jest prawie perfekcyjnie.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok