Zakup Forda za 25tyś

21 Lip 2020, 11:13

Cześć koledzy , w tej chwili używam Forda Focusa Mk2 lift kombi z silnikiem 1.6Tdci 110km .
I zamierzam zamienić na nowszy model , interesuje mnie Model Focusa Mk3 z silnikiem 1.6 115km lub 2.0 lecz nie wie co w tej kwocie dostane czy wgl dostanę . Bo na Mk2 nie moge naprawde narzekać , a wiadomo z czasem trzeba auto zmienić .
Ew. Mondeo Mk4 2.0 tdci lecz to całkowiicie inne auto gabarytowo , chodz wnętrze zbliżone do Mk2 . Więc co najlepiej szukac w tej kwocie Mk3 focusa czy Mk4 modneo .
WoT4
Nowicjusz

21 Lip 2020, 15:00

Zadaj sobie pytanie czy potrzebny Ci jest większy samochód niż masz obecnie. Nowszy Focus będzie nieznacznie przestronniejszy, a Mondeo sporo większy. Trzeba tu też pamiętać, że Mondeo będzie trochę więcej palił.

Oczywiście Mondeo zapewni lepszy komfort podróżowania na trasie ale jak jeździsz w większości po mieście to ja bym celował raczej w Focusa. On będzie też nowszy od Mondeo w tym budżecie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Lip 2020, 22:45

Raz w roku lub 2 wyjazd na jakieś wakacje . A tak dojazdy do pracy . Więc chyba Focus lepszy .
DAWID9898
Nowicjusz

22 Lip 2020, 09:06

Jak się Focus MK2 dobrze sprawuje to nie wiem czy jest sens zmieniać na MK3. To nie jest znacząco lepsze auto. Jest jakaś konkretna przyczyna dlaczego chcesz zmienić auto na nowsze?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

22 Lip 2020, 21:36

Tylko dla tego że mk3 nowsze i każdy chce z czasem co raz nowsze , lecz mk2 mam 1.5roku i praktycznie z większych wydatków to tuleje tył i nic więcej. I oleje.
Więc chyba możesz sb odpuscic i jedzic nadal
DAWID9898
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowa Toyota RAV4 - Top Safety Pick+
    Nowa Toyota RAV4, znalazła się w elitarnym klubie Top Safety Pick+ amerykańskiego Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Model uzyskał najwyższe noty we wszystkich pięciu testach bezpieczeństwa, w tym w niezwykle ...