23 Maj 2016, 08:59
Witajcie,
mam upatrzone auto Ford Galaxy mk2 1,9 tdi 115KM 2001 260000tys przebiegu wersja ghia, oglądałem i wydaje się ok (nie działa tylko nagrzewanie przedniej szyby ale klima automat fajnie chodzi więc jest OK). Mam jednak pewną wątpliwość, a mianowicie swojego czasu jakieś 2 lata temu, gość wymieniał uszczelkę pod głowicą i spalanie na kompie wzrosło do 10 l/100 średnio, mówi że normalnie przy ręcznych obliczeniach 7,5 l/100. Wiadomo, że do momentu jak nie kupie i nie zatankuje parę razy to się nie przekonam. Czy taka sytuacja jest możliwa, tzn czy możliwe, żeby faktycznie tyle palił, czy może jednak coś zostało, żle zrobione, ustawione, że komp źle pokazuje (ale oż tyle)??? Prośba o ew. uwagi co może być przyczyną. Jeśli faktycznie tylko komp źle pokazuje to pół biedy, jeśli jednak faktycznie tyle pali to już porażka i dla mnie auto jest skreślone bo nie po to kupuje diesla żeby tyle chlał. Czy ewentualnie jakby tyle palił to możliwa jest w miarę tania skuteczna regulacja???
Prośba o pomoc bo boję się, że auto mi ktoś sprzątnie sprzed nosa a cena jest naprawdę fajna.