REKLAMA
Chcę sobie zakupic interfejs do diagonstyki samochodów ale jest jedna uwaga która mnie nurtuje otóż wszędzie na aukcjach (na allegro) pisze że dane interfejs obsługuje samochody europejskie z silnikiem diesla po roku 2004 a przecież starsze roczniki mają również komputer i również mają te same wejście OBD2 (16 pinów). I chciałem sie zapytać czy w rzeczywistości do starszych roczników ten inferfejs poprostu nie bedzie działał czy to co pisza na allegro to tylko głupota sprzedawców którzy kopiują tekst z innych aukcji?
Bo przecież taki VW Passat B5 z roku 1998-2000 niczym się nie różni od takiego z 2004 (nie mówie tu o FL tylko o zwykłym B5) - chodzi mi o sterownik i wejście.
Chce to zakupic ponieważ mojemu tacie jest to potrzebne do samochodu oraz kilku znajomym a dokładnie trzeba podłączyc pod komputer takie samochody:
VW Passat B5 z 1998r. 1.9 Diesel - Kombi
VW Passat B5 z 2000r. 1.9 Diesel - Kombi
Opel Zafira A z 2002r. 2.0 Diesel - VAN
Peugeot 407 z 2000r. albo 2002r. 1.9 Diesel - Kombi
Citroen Xsara Picasso z 2003r. 2.0 Diesel - ?
Renault Megane Scenic z 2005r. 1.6 Benzyna - VAN
I potrzebuje własnie taki interfejs ale wszedzie pisza ze pasują te interfejsy do diesli od 2004r i nie wiem czy to jest prawda czy tylko takie głupie kopiowanie. Czytałem komentarz jakiegos gościa na allegro ze kupił taki inferfejs do Opla Vectry 2.0 DTH z 2001r. i działa. Więc juz sam nie wiem.
A oto kilka interfejsów które mam na oku:
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Więc co wy na to?