Zakup interfejsu OBD2 - Diesle - VW,OPEL,RENAULT,PEUGEOT,itd

03 Lis 2010, 21:39

Witam,

Chcę sobie zakupic interfejs do diagonstyki samochodów ale jest jedna uwaga która mnie nurtuje otóż wszędzie na aukcjach (na allegro) pisze że dane interfejs obsługuje samochody europejskie z silnikiem diesla po roku 2004 a przecież starsze roczniki mają również komputer i również mają te same wejście OBD2 (16 pinów). I chciałem sie zapytać czy w rzeczywistości do starszych roczników ten inferfejs poprostu nie bedzie działał czy to co pisza na allegro to tylko głupota sprzedawców którzy kopiują tekst z innych aukcji?

Bo przecież taki VW Passat B5 z roku 1998-2000 niczym się nie różni od takiego z 2004 (nie mówie tu o FL tylko o zwykłym B5) - chodzi mi o sterownik i wejście.

Chce to zakupic ponieważ mojemu tacie jest to potrzebne do samochodu oraz kilku znajomym a dokładnie trzeba podłączyc pod komputer takie samochody:

VW Passat B5 z 1998r. 1.9 Diesel - Kombi
VW Passat B5 z 2000r. 1.9 Diesel - Kombi
Opel Zafira A z 2002r. 2.0 Diesel - VAN
Peugeot 407 z 2000r. albo 2002r. 1.9 Diesel - Kombi
Citroen Xsara Picasso z 2003r. 2.0 Diesel - ?
Renault Megane Scenic z 2005r. 1.6 Benzyna - VAN

I potrzebuje własnie taki interfejs ale wszedzie pisza ze pasują te interfejsy do diesli od 2004r i nie wiem czy to jest prawda czy tylko takie głupie kopiowanie. Czytałem komentarz jakiegos gościa na allegro ze kupił taki inferfejs do Opla Vectry 2.0 DTH z 2001r. i działa. Więc juz sam nie wiem.

A oto kilka interfejsów które mam na oku:

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Więc co wy na to?
Seay
Nowicjusz

Miejscowość: Sława

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...