Zakup Kontrolowany:

04 Gru 2008, 20:26

Lubie ten program, dzisiaj oglądałem tylko kawałek z typkiem z chmielnej który przesiadał się ze smarta na coś ciut większego. Jechał 500, a potem już nie wiem bo musiałem wyjść. Ogólnie program robi na mnie bardzo dobre wrażenie. poecam.
selavi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Gru 2008, 13:41

Pozdrawiam kogoś, kto leżał w bagażniku Ciemno Zielonego Mercedesa Viano w odcinku zakupu kontrolowanego wyemitowanym dziś o 13 :)
Prawdopodobnie był to operator kamery :p
Zibo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Gru 2008, 12:23

Super program. oglądam regularnie ;pp

Dzisiaj facet szukał rodzinnego kombiaka w dieslu... Było Audi, BMW, a reszty nie pamiętam :) :)
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

13 Gru 2008, 18:51

Był jeszcze Mercedes E i VW Passat :)

Pierwsze miejsce BMW tak wybrał kupujący...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

21 Gru 2008, 02:29

dzisiaj widzialem koles mial chyba sporo do wyadania bo smigal meskiem S klasa 2008 rok , 415 k
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

21 Gru 2008, 20:52

No o ile się niemyle w programie był miły pan, znający się chociaż trochę na motoryzacji, miał do wydania coś w okolicach 500 tys. zł. Smigał BMW serii 7, Jakimś Lexusem, Audi A8 i Mercedesem klasy S
piotreq
piotreq
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
    W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...

22 Gru 2008, 00:18

dokladnie :) tez bym chcial przeznaczyc tyle na samochod ;p
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

25 Gru 2008, 12:16

Jestem wielkim fanem Audi i wybrał bym A8 i poza tym audi ma fantastyczny napęd 4x4 quattro myślę że wszystkim doskonale znany oraz super komputer MMI! :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

25 Gru 2008, 13:46

wiecei, to był odcinek świąteczny, więc musiały byc super bryki... Niektórzy mają 500k i kupują dom, a drudzy mają już dom i kupują samochód za drugie tyle... Chyba każdy chciałby jeździć takimi wozami z 300 konnymi silnikami i osiągami rzędu 250km/h i 6 sek do 100km/h ;pp
piotreq
piotreq
Zaawansowany

10 Maj 2009, 20:06

Ostatni odcinek moim zdaniem był naprawdę fajny całkiem inny od wszystkich ponieważ prezentowany był zakup skutera których coraz więcej jeździ po naszych drogach.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

31 Paź 2009, 11:19

Nie podoba mi się ten program. Obejrzałem odcinek z ludźmi z Kłodzka, co mają Fiata Sienę, a testowali Mini, Kia Cee'd i Toyotę Rav4.

Kuriozalne są oględziny auta. Od razu zaglądamy pod maskę i OK, ale oni otwierają maskę i dają teksty typu: "mały silnik, a duża komora", silnik czysty albo brudny. Nikt nie wyjmie nawet bagnety żeby zobaczyć czy tam olej jest. Nie odpalają silnika i go nie słuchają.

Późniejsze oględziny czy to przedniego kokpitu, czy bagażnika ja wzbogaciłbym dla widza o jakieś konkretne informacje (pojemność bagażnika, zestawienie z konkurentami, wyposażenie, etc.).

Podobnie jazda testowa. Co jest ciekawego w oglądaniu ludzi jadących autem? Prowadzący na początku np. twierdzi, że jeżeli z zawieszeniem coś będzie nie tak, to to usłyszymy podczas jazdy, a podczas jazdy nie widać tego weryfikacji.

Gdybym ja miał tak kupować auto, to bym szybko podziękował.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Paź 2009, 12:17

Dishman, w 100% się z tobą zgadzam... ani nic o silniku ani o zawieszeniu... lipa na maksa... :/ Ja jak auto kupowałem i wpadło w moje oko to testowałem je 3 godziny... między innymi wjazd na stacje diagnostyczną do znajomego mechanika itp... Wogóle dziwi mnie dlaczego nie testują aut sporowadzanych... przecież co niektóre są w znacznie lepszym stanie od tych krajowych i niech sobie te krajowe będę serwisowane w ASO ale to już nie to samo co auto z zachodu... i zawieszenie ok i nic nie piszczy... Ehhh dziwny program... Albo teksty no ma 130 tyś km... Całkiem już dużo.... Myślałem że się przewrócę jak to usłyszałem w którymś z odcinków... Ten diesel to się dopiero co dotarł :D :D :D i przejedzie jeszcze 3 razy tyle...
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

30 Lis 2009, 14:32

Czasami są też w programie auta sprowadzane. Sam pomysł i wykonanie zakupu kontorlowanego oceniam badzo pzoytywnie.
brodka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: garbusland

29 Gru 2009, 18:47

W ostatnim odcinku bardzo fajne luksusowe auta dla pięknej Kingi Rusin. Ahh jaką ten Kornacki ma super robotę! :???: :cry: :grin:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

01 Sty 2010, 16:59

Ogolnie dobry program,tez smiesza mnie teksty typu ma dosc duzo przejechane 130 tys.Patrzac na to z drugiej strony zalezy jak kto dba wymiany oleju itd.pozdro
pozdrawiam,
Rafalmoto
Rafalmoto
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łasin/Irlandia