Zakup Land Rovera Discovery 4 i pełne odliczenie vatu?

21 Paź 2009, 20:15

Witam wszystkich,

chciałbym się zapytać czy to prawda, że jest jeszcze możliwe pełne odliczenie vatu, bo coś ostatnio było głośno że nie można, a jestem mocno zainteresowany kupnem Land Rovera Discovery 4 i gdzieś widziałem reklamę na ten temat?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez byotrol, 23 Paź 2009, 15:40, edytowano w sumie 1 raz
byotrol
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

04 Sty 2010, 19:08

UWAGA !! na Land Rovery…
W dniu 14.12.09 kupilem poprzez Poznańskiego dealera-firme KARLIK-Land Rovera Discovery 4.Dzien po odbiorze stwierdziłem uszkodzenie mechanizmu zamykania 3 z 4szyb w drzwiach samochodu, o czym niezwłocznie poinformowałem firme KARLIK.
Nie robilem z tego większego problemu bo uwazam ze jakies delikatne niedociągnięcie produkcyjne zawsze może się zdążyć (choc kupując samochod za niemal trzysta tysięcy miałem nadzieje ze takie usterki raczej nie maja miejsca).Ale ok. umówiłem się na naprawe za ok. tydzień…
Niestety,nie dane mi było tyle pojeździć tym autem.
Po 3 dniach od kupna samochodu (slownie: trzech!!) i przejechaniu ok. 700km (slownie: siedemset km)auto uleglo awari (chyba dosc powaznej choc nie jestem mechanikiem i trudno mi to stwierdzic).
Awarii ulegl (wg serwisu Karlik) wtrysk paliwa…No ok. chyba mam pecha pomyślałem ale co,naprawia i pojade dalej….i tu zaczynaja się schody…Dealer,a nawet importer Firma JLR Polska nie posiadaja takiej czesci!!!!!!.....dalej nie będę opisywal calej przeprawy przez meke i cytowal rozmow z firma KARLIK jak również z firma JLR Polska bo szkoda czasu i niejedne inwektywy trzeba by tu przytoczyc,ale mamy 04.01.10 a ja nie mogę korzystac z samochodu za który place leasing,nie mogę zarabiac pieniędzy bo samochod jest mi potrzebny do prowadzenia działalności (mam klientow w calej Polsce),firma Karlik nie potrafi mi odpowiedziec na kiedy otrzymaja czesc i naprawia mi auto a mila pani w firmie JLR Polska informuje mnie ze nie jestem partnerem do rozmow z nimi!! i mam dowiadywac się u dealera czyli w firmie KARLIK…….KOMPLETNA KPINA Z KLIENTA!!
Srednio co 2-3 lata zmieniam samochody i miałem już rozne marki i z takim traktowaniem jeszcze się nie spotkalem!!!
Kupujac Land Rovera musisz liczyc się w 100% z powiedzenie ,KUP A DALEJ MARTW SIĘ SAM !!
….Konczac ten wywod chciałem podkreślić ze Land Rover Discovery 4 to naprawde ladnie wykończone i bardzo wygodne auto ale obsluga importera - PONIZEJ JAKIEJKOLWIEK KRYTYKI!!!!!
BOB73
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

04 Sty 2010, 19:35

Ale sie ciagnie ta awaryjnosc za ta firmą,szkoda gadać. :???: p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

07 Mar 2015, 19:16

Potwierdzam to katastrofa, kompletna ignorancja, brak podstawowej wiedzy i umiejętności,
sztuczne wyszukiwanie prac dodatkowych, sugerowanie natychmiastowej jeszcze innej naprawy to tylko nieliczne przykłady kreatywności tej firmy. Do tego zawrotne ceny napraw.
Wszystko to sprawia, że już jedna wizyta w tym warsztacie, a Wasz LR stanie się zawodnym,
ciągle podlegającym awarią pojazdem. A jaki wybrać ASO w okolicy Poznania ?
Szczerze ? lepiej pojechać do Berlina czy Lipska. Koszt paliwa zrekompensujecie sobie...tańszą obsługą.
Evoq
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 06 1971
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Range Rover
Silnik: 3,7 TDi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

08 Mar 2015, 19:10

kupiliście range rovera i dziwicie się że auto jest awaryjne?? :mrgreen:
LR jest ikoną awaryjności to jak alfa romeo wśród plaskaczy, tu prędzej nie jest winna firma serwisująca (choć dobrą do LRa trudno znaleźć) co samo auto w sobie jest po prostu awaryjne :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Mar 2015, 19:21

Brawo za ODKOP! :ok: :!:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...
    Porównanie rejestratorów DOD IS220W i DOD IS420W
    Nie każdy kierowca chce od razu zainwestować gotówkę w najlepszy możliwy model wideorejestratora. Dlatego DOD w swojej ofercie posiada również kamery budżetowe w bardzo przystępnych cenach: IS220W i IS420W. ...