Zakup małego używanego auta do 12tys zł +LPG

26 Lut 2019, 13:52

Barol napisał(a):1.Ładna ale ten silnik za bardzo dynamiczny nie jest..
2.Ok ale też silnik nie bardzo dynamiczny..
3.Jakoś do mnie nie przemawia.
4.Ładna ale z ceną mocno pogrzało..
5.Ten komis nie jest za bardzo polecany.
6.Handlarz i niska cena nie wróży nic dobrego.
7.Nie mam zdania.
8.Coś za ładnie wygląda jak na auto z Włoch..

Dynamiczny czyli co? Autem będę jeździł głównie po mieście, więc nie będę szalał za bardzo.
Z tych 8, które najlepsze?

Widzę, że masz seata cordobę. Jak wygląda sprawa z seatami? Np taki leon? Pamiętam, że wujek miał kiedyś seata i ciągle na niego narzekał.
spawi
Nowicjusz

26 Lut 2019, 23:34

Po mieście ok ale w ewentualnej trasie o wyprzedzeniu tira można zapomnieć.

Ja bym się skupił na Astrze i na Corsie tylko tak jak pisałem cena spora więc stan musi być naprawdę dobry..

spawi napisał(a):Jak wygląda sprawa z seatami? Np taki leon? Pamiętam, że wujek miał kiedyś seata i ciągle na niego narzekał.

Zależy jak trafisz ale na ogół bardzo dobre auta.
Ja swojego kupiłem w maju za 1800zł i zrobiłem nim już ponad 10tysięcy bezawaryjnie zarówno po mieście jak i w trasie,dwa razy był u mechanika ale były to elementy naturalnie się zużywające (łożyska w kole,drążki kierownicze,rozrządu nawet nie wymieniałem bo był robiony parę tysięcy kilometrów temu).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2019, 01:29

A tak mi jeszcze przyszło do głowy, może szukać auta z benzyną do 10k i samemu założyć gaz? Takie auta chyba będą mniej wytyrane? Kalkuluje się to? Jaki jest koszt założenia LPG?

Gdyby się to opłacało, to jakich aut wtedy szukać? (konkretna marka)
spawi
Nowicjusz

27 Lut 2019, 11:16

Malo oplacalny interes skoro duzo bedziesz jezdzil po miescie,zanim Ci sie zwroci to mina wieki.

Jeszcze wroce do Twoich linkow,dalej jak 100km po auto nie ma sensu jechac.

A moze taka Kia?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Lut 2019, 19:40

Barol napisał(a):A moze taka Kia?

Czemu to jest renault scenic, kia rio? To są dwa auta różne chyba?

Za wszystko mi płaci firma, więc nie patrzę na to, czy się "zwróci". Mam na auto budżet ok 12000zł więc szukam najlepszego rozwiązania. Pytałem mechanika o zakładanie gazu, powiedział, że opłaca się do citroena C2 z silnikiem 1.2 lub 1.4 8 zaworowym. Ale to auto ma 3 drzwi i jest mega małe. Jest coś podobnego wielkościowo jak peugeot 207/honda civic/suzuki swift etc?
spawi
Nowicjusz

27 Lut 2019, 23:05

Sprzedaje go handlarz więc pewnie ma też albo miał Scenica.

To wrzucam same benzyny:
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

UAZ Hunter
    Rosyjska terenowa legenda pojawiła się w 1972 roku i szybko zyskała uznanie służb mundurowych. Mówi się, że od tego czasu samochód ten uczestniczył w prawie każdym konflikcie zbrojnym. Obecnie w ofercie znajduje ...

27 Lut 2019, 23:36

Barol napisał(a):Sprzedaje go handlarz więc pewnie ma też albo miał Scenica.

To wrzucam same benzyny:

a z tych trzech, który jest najbardziej opłacalny? Utrzymanie, awaryjność, spalanie itp?
spawi
Nowicjusz

27 Lut 2019, 23:40

Civic i Corsa,ja bym postawił na Civica.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2019, 00:37

Barol napisał(a):Civic i Corsa,ja bym postawił na Civica.

a jak się ma do tego to 240 tysięcy km? To dużo czy mało jak na auto?
spawi
Nowicjusz

28 Lut 2019, 10:29

Wszystko zależy od stanu,jak ktoś dbał o serwis i Ty też będziesz dbał to drugie tyle spokojnie zrobi.
Barol
Awatar użytkownika

01 Mar 2019, 01:38

A taki peugeot?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] + założenie LPG? Tylko tu jest chyba silnik 16 zaworowy, słyszałem, że gaz dobrze zakładać do silników z 8 zaworami, czy to prawda?

Dochodzę chyba powoli do momentu, gdzie wiem czego chcę. Myślę nad takim właśnie peugeotem 307 lub ewentualnie golfem/punto, ale z naciskiem na peugeota. Ma to sens?

Inne, na które zwróciłem uwagę:
1. ten chyba za daleko?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. ten ładny
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oczywiście do tych powyżej też bym chciał LPG założyć
spawi
Nowicjusz

01 Mar 2019, 09:51

1.Dość dobrze wygląda a z gazem do tych silników nie ma tragedii,najlepiej się opłaca BRC sequent 24,Stag 300 lub Stag 4.
2,3,4.Trochę tanio i komis.. Za 10k szukałbym czegoś bezpośrednio od właściciela.
5.Bravo nie ten budżet.
6.To samo co w przypadku wcześniejszych Grande.

Swoją drogą jechać grubo ponad 100km po Grande to trochę głupota..

[link do oferty na Olx wygasł] - pierwszy właściciel tylko trochę dużo sobie woła..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - tak jak już wcześniej pisałem za ładnie wygląda jak na auto z Włoch ale masz pod nosem.
Barol
Awatar użytkownika

01 Mar 2019, 10:46

Czyli taki peugeot 307 + gaz albo punto grande + gaz byłby spoko? Bo wygląd tych aut mi odpowiada, jeżeli miałyby silnik max 1.4 + około 80KM to byłbym zadowolony.
Przepraszam, że pytam, bo wydaje mi się, że o to pytałem już, ale co złego jest w tym, że z komisu? Z tego co patrzę, to dużo jest komisów, a to oznacza, że ludzie chyba kupują tam auta?

I o co chodzi z tym bravo? Przecież też za 10k jest? Czemu nie ten budżet?

ps. dziękuje za cierpliwość :)
spawi
Nowicjusz

01 Mar 2019, 10:58

spawi napisał(a):ale co złego jest w tym, że z komisu? Z tego co patrzę, to dużo jest komisów, a to oznacza, że ludzie chyba kupują tam auta?

Jest spore ryzyko na trafienie szrota zwłaszcza przy sprowadzonym aucie bo sam pomyśl,takie Grande wystawione za 9k więc ile handlarz musiał dać za niego żeby opłacało się sprowadzić,opłacić,podpicować i jeszcze na tym zarobić? 1500euro max a jak widzisz takie zadbane Grande bezpośrednio od właściciela chodzą w podobnych cenach a nawet i więcej..

spawi napisał(a):I o co chodzi z tym bravo? Przecież też za 10k jest? Czemu nie ten budżet?

Bo to własnie szrot,ogłoszenie wisi już ponad tydzień i myślisz że nikt nim się nie interesował? Cena śmieszna więc na pewno było już kilku oglądających..
Barol
Awatar użytkownika

01 Mar 2019, 11:55

Barol napisał(a): Jest spore ryzyko na trafienie szrota zwłaszcza przy sprowadzonym aucie bo sam pomyśl,takie Grande wystawione za 9k więc ile handlarz musiał dać za niego żeby opłacało się sprowadzić,opłacić,podpicować i jeszcze na tym zarobić? 1500euro max a jak widzisz takie zadbane Grande bezpośrednio od właściciela chodzą w podobnych cenach a nawet i więcej..

spawi napisał(a):I o co chodzi z tym bravo? Przecież też za 10k jest? Czemu nie ten budżet?

Bo to własnie szrot,ogłoszenie wisi już ponad tydzień i myślisz że nikt nim się nie interesował? Cena śmieszna więc na pewno było już kilku oglądających..

Ok, teraz rozumiem.

Czyli pozostaje mi szukać peugeota 307, albo grande punto, najlepiej nie z komisu gdzieś za 9500 + założyć gaz BRC sequent 24,Stag 300 lub Stag 4, tak?

Na giełdę aut w Krakowie opłaca się iść, czy bardziej na otomoto szukać?

Ostatnio w Krakowie reklamuje sie mocno AAA Auto. Jakieś opinie na ich temat może słyszałeś?
spawi
Nowicjusz