REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
spawi napisał(a):Ogólnie zrezygnowałem z peugeota
Barol napisał(a):
Dlaczego? Wrzuciłem już dwa linki które są warte zainteresowania..
Barol napisał(a):Jak chcesz to możesz obejrzeć takie Grande ale na pewno odpuściłbym sobie oferty dalej jak 100km i na dobrą sprawę jak wrócisz takim sprowadzonym autem póżniej? Zostaje laweta,wracać na kołach co grozi mandatem i lawetą i odholowaniem na parking policyjny albo kupno auta,pozostawienie go u handlarza albo gdzieś na parkingu,jazda do swojej miejscowości z tablicami i papierami i wracasz wtedy jak już zarejestrujesz auto..
tekturowe tablice z naklejkami legalizacyjnymi z drobnym dopiskiem "fake". Z daleka można się nabrać, ale jak ktoś dociekliwy...spawi napisał(a):możliwość powrotu zakupionym autem
spawi napisał(a):Ale to chodzi o takie auta sprowadzane, które nie są zarejestrowane, tak?
spawi napisał(a):Bo jeżeli w ogłoszeniu jest napisane "możliwość powrotu zakupionym autem" albo kupuję je od osoby prywatnej, to wtedy nie ma problemu?
mike napisał(a):Właśnie zbudziłeś bestię (nie mnie)![]()
Ja nie zwracam na to uwagi z prostego powodu - wielu sprzedającym nie chce się wysłuchiwać bluzgów i inwektyw od Januszy, którzy za wszelką cenę muszą kupić kilkunastoletnie auto w stanie dziewiczym. Ów Janusze potrafią zrobić awanturę o jeden malowany element (bo przecież najważniejszym narzędziem przy oglądaniu auta za kilka tys jest miernik grubości lakieru...), twierdząc, że jesteś oszustem i sprzedajesz im powypadkowe auto - bo przecież obcierka parkingowa czy usuwanie rudej z nadkoli zawsze równa się przypie...leniu na pełnej prędkości w drzewo![]()
Oczywiście są też sprzedający, którzy wychodzą naprzeciw oczekiwaniom kupujących i po prostu wstawiają całe elementy po kolor danego auta, więc mierniczek nic nie wykryje, przez co mamy wyśnioną przez Janusza "dziewicę".
A więc sam sobie odpowiedz, czy warto. Nadmienię jeszcze, że najważniejsze są elementy odpowiadające za bezpieczeństwo - progi, podłużnice, słupki dachowe. Jeśli te nie są kombinowane/zardzewiałe to już jest dobrze. Wymiana/naprawa błotnika, maski czy drzwi nie wpływa na bezpieczeństwo, natomiast powyższe trzy - bardzo.
Barol napisał(a):Ja jak oglądałem już kilka aut nigdy jakoś nie zwracałem uwagi czy w ogłoszeniu jest napisane bezwypadkowy czy nie..
Tutaj masz ciekawe ogłoszenie i na pewno bym się bliżej przyjrzał.
[link do Sprzedajemy wygasł]