Zakup małego używanego auta do 12tys zł +LPG

28 Mar 2019, 15:34

albo taki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
spawi
Nowicjusz

29 Mar 2019, 00:21

Pierwszy bardzo ładny ale 1.2 sobie odpuść.. ani to dynamiczne ani oszczędne..
Drugi też ok i pierwszy właściciel ale brak klimy..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2019, 02:47

Jej, nie zwróciłem w ogóle uwagi, że tam klimy nie ma :o

Mam jeszcze jedno pytanko, od czego zależy wyposażenie? Od roku produkcji? Jedne auta mają podgrzewane siedzenia, czujniki parkowania, tempomat itp a inne taka sama podstawa, że kierownica nawet nie ma tych przycisków do sterowania radiem.
spawi
Nowicjusz

29 Mar 2019, 07:47

Na ogół od tego ile ktoś chce dopłacić.
Np Focus Mk1 2001r bieda edyszyn manualne lusterka korbki z tylu ale paaanie... Klima nabita - manualna. Można znaleźć lepiej wyposażoną wersję czyli ktoś doplacil do bogatszej wersji.
Molo
Nowicjusz

29 Mar 2019, 09:25

Zależy kto w jakiej konfiguracji kupił w salonie i ile właśnie chciał dopłacić za lepsze wyposażenie.
Ja np u siebie w Cordobie mam cztery szyby w prądzie a kolega ma Focusa z 2009roku i z tylu ma szyby na korbke,mam u siebie klime a takie Granda Punto kilka lat młodsze jej nie ma,o taki mały szczegół.

To ogłoszenie widziałeś? Ja bym od razu dzwonił bo jeśli jest spoko to długo nie będzie wisieć.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Świeży gaz i jeszcze na gwarancji,przegląd i opłaty do końca roku,opis też brzmi ciekawie i sprzedający wygląda na takiego co wie co sprzedaje.

EDIT: teraz sprawdziłem że masz tam dwie godziny drogi ale nie odpuściłbym tego egzemplarza tylko zlecił jego sprawdzenie przez np autotesto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2019, 09:30

A taki?

spawi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła LED (2014)
    Dwa lata po wprowadzeniu systemu AHS w reflektorach ksenonowych, firma Lexus zastosowała zmodyfikowane rozwiązanie dla reflektorów opartych na diodach LED. W 2014 roku zaprezentowano system, w którym zamiast ...
    Nowe VW Transportery T6 dla Policji
    Volkswagen Samochody Użytkowe, na zamówienie Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, w procedurze przetargu publicznego, na początku grudnia dostarczył Policji flotę 100 Transporterów T6 z silnikiem ...

08 Kwi 2019, 10:11

Malowane drzwi pasażera poza tym ok,możesz obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2019, 14:40

Barol napisał(a):Malowane drzwi pasażera poza tym ok,możesz obejrzeć.

W którym miejscu to widać? Na co uwagę zwrócić jak już będę oglądać?

Ewentualnie ten?:
spawi
Nowicjusz

08 Kwi 2019, 23:04

Widać już na pierwszym zdjęciu (różnica odcieni lakieru między drzwiami a drzwiami pasażera i przednim błotnikiem).
Ten czarny ma stary 10letni gaz i chyba jakiś drobny handlarz (po wpisaniu numeru telefonu w google wyskakuje kilka części samochodowych).
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2019, 15:01

A na przykład takie z przebiegiem 220k i gazem?

Opłaca się, czy to będzie już wymęczony silnik?
spawi
Nowicjusz

12 Kwi 2019, 23:38

Wisi już bardzo długo na sprzedaż poza tym przód na pewno bity..

Odpowiedź mi na jedno pytanie,czemu uparles się tylko na Grande Punto? Zobacz ile czasu ma już temat i dalej nic..
Wcześniej wrzuciłem ładna Ibize która już jest nieaktualna więc wyciągnij wnioski z tego..
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2019, 23:51

Grande punto podoba mi się wizualnie, plus tak jak pisałem na samym początku, nie pali mi się z tym. Wolę poczekać i znaleźć to, na czym mi zależy, niż brać coś na szybko i potem żałować.

Pozostaje mi na razie czekać i liczyć, że pojawi się to jedyne, dla mnie specjalnie :)

Jutro się będę umawiać na oglądanie tego:
spawi
Nowicjusz

22 Kwi 2019, 22:03

A takie?
spawi
Nowicjusz

23 Kwi 2019, 10:36

Dobrze wygląda,możesz obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2019, 15:27

A to?

Mam jeszcze pytanie, te auta, sprowadzane, które nie mają polskich blach, nimi nie można jeździć normalnie po ulicy?

I co oznacza: "w cenie samochodu oplacony urzad celno-skarbowy,tlumaczenia,przglad techniczny.Koszt rejestracji 256zl."

Płacę 256zł i mogę jechać?
spawi
Nowicjusz