kulio100 napisał(a):Ten ostatni przypadł mi najbardziej do gustu ale... 4.0 w samej benzynie
![Szczęśliwy :D]()
i troche za wysoka cena 18tyś plus 3k za dobre LPG...
Może coś innego jeszcze??
W takich sytuacjach trzeba zaproponować własną cenę ...
Sądzę że do 12-13k wyrwie się coś godnego uwagi.
Citron napisał(a):SC400 fajna propozycja, chociaż ja jestem fanem 2jz (SC300)
A nie potrzebnie bo 2jz jest tak samo kuty jak UZ, trwałośc ta sama no ale wiadomo 2 świece więcej
Citron napisał(a):Tylko pytanie teraz czy lexusy na 'przeciętną polską kieszeń' nie będą za drogie eksploatacyjnie ? (pytanko do szybkiego)
Napiszę ogólnikowo LSyMKI, ISyMKI, GSy MKII 98-04r są na kieszeń Jana kowalskiego i wyjdą taniej niż różne zacne wieśwageny ... Serwis jest w miarę tani a części dostępne od ręki. Mogą pojawić się problemy z detalami typu cewki albo jakaś listewka. Ostatnio jak kupowałem cewki do GSa to poświęciłem na to 4dni + przesyłka.
SCki JZ/UZV8, GS MKI mają więcej detali droższych bo nie pasują od angoli np: przednia szyba reszta jest dostępna tylko że trzeba używać allegro albo ebay.co.uk.
Ogólnie z Lexami o tyle jest problem że po sztuki w dobrym stanie jest prawdziwy wyścig szczególnie w CH i DE. Zresztą ostatno uczestniczyłem w sprzedaży GSa i LSa to sprzedawały sie w sumie kilka dni.
Lex to fajna propozycja dla osób chcących mieć trochę inne auto, fajne parametry, komfort oraz trwałość na poziomie w124.