Zakup nowych głośników do samochodu

11 Lip 2014, 00:22

Witam,
Na wstępie chciałbym powiedzieć, iż jestem nowym użytkownikiem forum, a to znaczy, że mogłem umieścić temat w nieodpowiednim dziale, za co z góry przepraszam i proszę o ewentualne przeniesienie go do odpowiedniego dla niego miejsca.

Jestem posiadaczem Skody Superb I i posiadam, a właściwie kupiłem auto z takim z takim radiem: http://www.dndservices.co.uk/vdo-cd-423.html
Głośniki w samochodzie są oryginalne (wszystkie). Przednie przy głośności powyżej 14 zaczynają niemiłosiernie "prukać". Wyregulowałem odpowiednio basy i dopiero przy głośności równej 20 zaczynają się pojawiać dodatkowe dźwięki trzeszczenia. Jednak to nie przynosi satysfakcji, gdyż tego basu praktycznie w ogóle nie czuć.
W związku z tym mam zamiar wymienić oryginalne na nowe, które zapewnią mi dobry odsłuch z przyzwoitym basem, a i nie będą drogie. Nie znam się kompletnie na mocy i typach łączeń radia z głośnikami, więc postanowiłem zapytać na tym, myślę doświadczonym, forum.
Na przodzie radia widnieje napis "4x35", choć nie wiem co to może znaczyć, ale tutejszym użytkownikom zapewne w czymś pomoże. Szukam głośników tanich, w przedziale do 150zł, nawet do 100zł (najlepiej dwa w komplecie, a nie cena za jeden).
Czekam na propozycje i w razie jakichkolwiek pytań co do typu, wymiarów, rozłożeń i tego typu rzeczy proszę śmiało pytać. W końcu nie dostanę wszystkiego za nic :)
Dodatek
Obserwowany

Auto: Skoda Superb I
Silnik: 1.8 T 150KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
    Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...