Zakup Opon Zimowych w romiarze 175/70 R13

24 Lip 2013, 19:35

Witam

Chciałbym po woli zamierzać się za kupnem Opon Zimowych do mojego samochodu Seat Cordoba 1.6 Benzyna, z 97r. Obecnie samochód śmiga na nowych oponach letnich 175/70 R13 ale na zimę póki co nie mam. Niestety na nowe opony(cały komplet) nie dam rady kupić, a chciałbym się wyrobić w budżecie do 300-400 zł. Pozostają mi pewnie tylko używane z dobrym bieżnikiem.
Może coś poradzicie w tej sprawie?

Słyszałem coś nt opon nalewkowych ale z drugiej strony mają to do siebie, że są mało trwałe...

Proszę o poradne odpowiedzi...
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Lip 2013, 08:50

W podanej kwocie z używek kupisz opony w bardzo dobrym stanie tylko trzeba je najlepiej sprawdzić przed zakupem w warsztacie wulkanizacyjnym czy nie są czasem uszkodzone. Co do nowych to myślę że w tym rozmiarze przed sezonem zimowym w promocji będzie można nowe dostać już za jakieś 120zł więc nie wiem czy nie warto poczekać i pomyśleć nad dołożeniem 100zł do kwoty którą podałeś.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Lip 2013, 10:08

Hejka,

A kto Cię tak dobił, że nie kupisz nowej opony w tej cenie? Ja bym nie ryzykował z używkami skoro pewnie też nie jeździsz 20 tys rocznie. Prosta sprawa jest wiele modeli dostępnych w sklepach w necie porównaj sobie modele i ceny w porównywarkach. Na przykład masz Dębice, Barum, Matador, Fulde a za 130 PLN (lekko więcej niż budżet) masz super oponkę od Pirelli. Nie załamuj się tylko dobrze przeszukaj neta :)
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

09 Sie 2013, 14:11

Pirelli pewnie nie będzie w cenie Matadora, ale prawdą jest, że przy małych rozmiarach te różnice w złotówkach są też małe.
Nie wiem, czy z nowymi zmieścisz się w budżecie 500 zł, ale i tak zawsze lepsze będą nowe opony od używanych. Bo raczej będą w stanie idealnym i masz na nie gwarancję, jeśli takie nie będą.
Gumiarz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 1983
Auto: Suzuki Vitara
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...