Zakup - Peugeota 207

25 Sie 2019, 18:09

Witam.
Mam możliwość zakupienia Peugeota 207 z silnikiem HDI 1.6 92km symbol - 9HP z Fap.
Potrzebuje poradę odnośnie używania takiego auta w jeździe na krótkich odcinkach czy z jaką częstotliwością będzie się wypalał filtr. Aktualnie mam w jedną stronę do pracy 4km, ale za niedługo zmieniam pracę więc pewnie będę robił więcej km.
W aucie wymieniony rok temu rozrząd, dolany płyn do Fapa i wyczyszczony rok temu, auto ma 165 000, rok 2010, właściciel ma je 5lat wiem, że wszystko wymieniane na czas i zadbane wewnątrz.
Auto zadbane ma kilka rysek i przytarcie na narożniku zderzaka, klimatyzacja automat, składane elektrycznie lusterka, czujniki parkowania tył, tylne szyby korbotronik.
Jaka według was jak orientacyjna cena, za którą jakbym się zdecydował warto kupić ten samochód?
zlo
Nowicjusz

25 Sie 2019, 18:48

Przy okazjonalnych dłuższych trasach takiego płynu do FAP dolewasz raz na kilka lat, więc nie ma strachu. Choć faktycznie na te 4km go szkoda, mam nadzieję, że szybko zmienisz pracę :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Sie 2019, 19:54

Teraz mam Focusa tddi 90km, chce ogólnie benzynę, ze składanymi elektrycznie lusterkami i czujnikami, ale pojawiła się opcja na sprawdzoną 207 fap uzupełniony rok temu, rozrząd tak samo zrobiony auto do jeżdżenia, ma wszystko co potrzebuje, ale ten fap + moje trasy często wokół komina. Jaka cena warta dania za takie auto 5drzwiowe wg was 15 tysięcy?
zlo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...