REKLAMA
Witajcie,
chciałbym wziąć w leasing auto do ok. 25 tyś zł brutto. Będzie to moje pierwsze auto, dlatego kieruję swoją prośbę o pomoc w wyborze właśnie do Was.
Cel
- Auto ma służyć do celów firmowych (dojazdy do klientów) oraz naturalnie w celach prywatnych - Wyjazdy weekendowe 100-200 km (średnio raz na 2 tyg.) poza miasto.
- chciałbym, aby to nie było małe auto typu corsa albo clio, ponieważ czasami będzie trzeba zapakować kilka kartonów do niego.
- chciałbym, aby auto nie było drogie w eksploatacji
- nigdy nie byłem posiadaczem oc ani ac, dlatego wielkość silnika zapewne też ma znaczenie
- jeśli chodzi o rocznik to musi to być 2009 i młodsze
- jeśli chodzi o kolor to biały albo srebrny (będę go znakował kolorami firmowymi).
- jeśli chodzi o rodzaj paliwa - wydaje mi się ze najlepiej jak to będzie diesel.
- auta musi koniecznie być z fakturą VAT 23%
Od BRE Leasing otrzymałem taką spis aut, które są po wynajmnie. Doradca pisał, że są to auta, które były wynajęte/wyleasingowane, ale właściciele nie zdecydowali się na wykup. Z kolei BRE Leasing w swoim umowach ma informacje o tym, że może nałożyć karę na osobę, która o taki samochów nie dbała a nie zdecydowała się na zakup. Dlatego doradca pisał o tym, że te auta nie są "zajechane".
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jeśli chodzi o moje propozycje to są to:
Fiat Bravo 1.6 Multijet Dynamic FVAT II, 2010, Hatchback
Kia Cee'd 1.6 CRDI kombi, 2009
Ford Focus 1.6TDCI SilverX kombi FVAT, 2009
Co myślicie o tych propozycjach? Na których samochodzie najlepiej się skoncetrować w poszukiwaniach? Który będzie najmniej awaryjny, najbardziej ekonomiczny i który będzie najmniej "zajechany"?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.