Zakup porządnego auta z silnikiem benzynowym

24 Cze 2020, 18:55

Witam przymierzam się do zakupu auta z solidnym silnikiem benzynowym ,nie jakieś tam (FSI,TFSI) które są bardzo wadliwe.Mam na oku Hondę Accord 7 lub 8 generacji z silnikiem 2.0 VTEC 155KM.
Czytałem sporo,że jest to niby bardzo trwała jednostka,jeśli się odpowiednio ją serwisuje (luzy zaworowe itp),a jak z dynamiką tego samochodu? Będzie duża różnica z poprzednim moim samochodem Golf V 1.9 TDI 105KM?.
Jeśli macie do zaproponowania jakieś inne samochody z dobrym i trwałym silnikiem benzynowym czekam na propozycję.

Budżet do 30000 zł
raxez
Nowicjusz

24 Cze 2020, 20:39

Trwały i dobry, dynamika ...hmmm zależy jak dla kogo ..jeden powie że dynamiczny, drugi że przeciętny, a trzeci że słaby... także trzeba sobie samemu odpowiedzieć...ogólnie jak dla mnie to szaleństwa nie ma, no ale do spokojnego przemieszczania się to OK.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Światowa premiera nowego Land Cruisera 150 miała miejsce na Frankfurt Motor Show we wrześniu 2017 roku. Legendarny samochód terenowy został gruntownie zmodernizowany i otrzymał bogatsze wyposażenie we wszystkich wersjach. ...