08 Maj 2015, 23:40
Witam. Trafilem tutaj gdyz nosze sie z zamiarem zakupu Vana 6-7 osobowego. Powod- prozaiczny- powiekszenie sie rodziny. Ma to byc 2 ,wiekszy samochod w domu. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Grand Espace IV, -koniecznie: benzyna 2.0T, panorama, ksenon. Tapicerka - obojętnie, kolor lakieru- chętnie czarny, srebrny , biały( w takiej kolejńosci), DVD z monitorami w zagłówkach ,navi, i hands free chętnie ale niekoniecznie. O klimie automat nie wspominam bo to mus i rzecz oczywista.
Czy to za duże wymagania.? A może łatwiej będzie np krotki? ( z benzyny i dachu nie mogę zrezygnować...). Tylko czy wtedy nie będę żałować? I czy nastawiać sie tez na egzemplarze po FL?
chodzi mi tez po glowie Citroen C4 Grand Picasso. Ale mam wrazenie,ze jest sporo mniejszy no i te skladane krzeselka trzeciego rzedu. Z drugiej strony 3 rzad mialby byc wykorzystywany sporadycznie przez kilkuletnie dziecko. Za to przestrzen bagazowa chetnie jak najwieksza. Inne Vany jakos nie przypadly mi do gustu a moze cos przeoczylem. Na pewno nie chce Sharana/galaxy/ Alhambry.
Moze ktos z Was ma jakies ciekawe spostrzezenia w tym temacie, rady i propozycje?
No i najwazniejsze chyba- cena do ok 25000 zl.
Z gory dziekuje za odzew.