Zakup s-maxa

21 Mar 2010, 15:18

Witajcie, jutro jadę sfinalizowac transakcję apropo forda s-maxa. Jak mogę korzystnie zejść z ceny, udając, że znam sie na rzeczy? Dzięki z góry za odzpowiedź. nie oczekuje jakichs kosmciznych zniżek cenie, ale tak z 4 tysiące.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2010, 15:45

wiesz każdy ma jakąś swoją cenę ponizej której nie zejdzie . Ja na przykład nie opuszczam na aucie tak dużo . Wystawiam cene o 800-1000zł większą od tego co chce wziąść i to jest wszystko co mogę opuścić . Zależy na jakiego człowieka trafisz jeśli będzie się chciał pozbyć auta to Ci opuści tyle , a jeśli jest pewny samochodu i nie zalezy mu na szybkiej sprzedaży to może być Ci ciężko wynegocjować taką cenę .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

21 Mar 2010, 16:39

No właśnie zauważyłem. kupuje samochód dokładnie z big autohandel ford, rozmwiałem z dealerem dzis i mówił, że negocjacje zaczynają sie od mojej ceny. więc jestem ciekawy jaką podac skoro auto kosztuje 57900.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2010, 16:57

No nie wiem może 55 żeby nie głupieć . 3 tys to też nieźle , może się zgodzą na taką cenę , myślę że taniej nikt nie sprzeda , ale mogę się mylić
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 20:25

50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

21 Mar 2010, 20:57

Łukasz789 napisał(a):50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.

ja się nie wtrącam , ale jakby mnie klient chciał tyle urwać to bym go wyśmiał :roll:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
    Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...

21 Mar 2010, 20:59

Jak dobrze kojarzę z FKP to ww autohandel nie ma za dobrej opinii...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

24 Mar 2010, 06:12

piter36 napisał(a):
Łukasz789 napisał(a):50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.

ja się nie wtrącam , ale jakby mnie klient chciał tyle urwać to bym go wyśmiał :roll:

Gdzie ty chłopie żyjesz sprzedawałem ostatnio samochód bratu cena wyjściowa 18k przychodzili goście i dawali 1-10k za samochód .Więc po tym to uważam ,że też trzeba próbować tak postępować. Rozmawiałem z kilkoma z tych ludzi (wszyscy to handlarze) i ku mojemu zdziwieniu ten system działa podobno. Zwłaszcza w stosunku do kobiet. Mało tego był przypadek przy sprzedaży a raczej finalizowaniu sprzedaży samochodu brata,że gość ma wyłożyć 16k a on mi daje do przeliczenia i ma się zgadzać 10k i się kłócić ze mną ,że jest 16k a 15min sam proponował 10k więc to są takie wyłudzacze.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

24 Mar 2010, 09:15

wyłudzacze są , owszem i ja mówiłem o sobie , że ja tyle nie opuszczam , w końcu to ja mam to auto i ja je chce sprzedać , nikt nie będzie mi narzucał ceny . Przecież handlarz robi to po to , aby zarobić i co teraz że klient mu chce urwać 10tys to ma sprzedac mu auto i stracić na nim . Ja już się nie wypowiadam w tym temacie . Powiedziałem to co ja uważam za słuszne i co ja robie . Nic dodać nic ująć !!!!
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika