Zakup s-maxa

21 Mar 2010, 15:18

Witajcie, jutro jadę sfinalizowac transakcję apropo forda s-maxa. Jak mogę korzystnie zejść z ceny, udając, że znam sie na rzeczy? Dzięki z góry za odzpowiedź. nie oczekuje jakichs kosmciznych zniżek cenie, ale tak z 4 tysiące.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2010, 15:45

wiesz każdy ma jakąś swoją cenę ponizej której nie zejdzie . Ja na przykład nie opuszczam na aucie tak dużo . Wystawiam cene o 800-1000zł większą od tego co chce wziąść i to jest wszystko co mogę opuścić . Zależy na jakiego człowieka trafisz jeśli będzie się chciał pozbyć auta to Ci opuści tyle , a jeśli jest pewny samochodu i nie zalezy mu na szybkiej sprzedaży to może być Ci ciężko wynegocjować taką cenę .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

21 Mar 2010, 16:39

No właśnie zauważyłem. kupuje samochód dokładnie z big autohandel ford, rozmwiałem z dealerem dzis i mówił, że negocjacje zaczynają sie od mojej ceny. więc jestem ciekawy jaką podac skoro auto kosztuje 57900.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2010, 16:57

No nie wiem może 55 żeby nie głupieć . 3 tys to też nieźle , może się zgodzą na taką cenę , myślę że taniej nikt nie sprzeda , ale mogę się mylić
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 20:25

50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

21 Mar 2010, 20:57

Łukasz789 napisał(a):50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.

ja się nie wtrącam , ale jakby mnie klient chciał tyle urwać to bym go wyśmiał :roll:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf GTI - produkcja seryjna
    Legenda powraca: seryjny, Golf GTI opuścił linię montażową fabryki Volkswagena w Wolfsburgu. Premierowe auto to pięciodrzwiowy GTI z pakietem Performance w kolorze czerwonym Tornado ze sportowymi fotelami w klasyczną kratę ...
    Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...

21 Mar 2010, 20:59

Jak dobrze kojarzę z FKP to ww autohandel nie ma za dobrej opinii...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

24 Mar 2010, 06:12

piter36 napisał(a):
Łukasz789 napisał(a):50K i staraj się nie podwyższać tej kwoty.

ja się nie wtrącam , ale jakby mnie klient chciał tyle urwać to bym go wyśmiał :roll:

Gdzie ty chłopie żyjesz sprzedawałem ostatnio samochód bratu cena wyjściowa 18k przychodzili goście i dawali 1-10k za samochód .Więc po tym to uważam ,że też trzeba próbować tak postępować. Rozmawiałem z kilkoma z tych ludzi (wszyscy to handlarze) i ku mojemu zdziwieniu ten system działa podobno. Zwłaszcza w stosunku do kobiet. Mało tego był przypadek przy sprzedaży a raczej finalizowaniu sprzedaży samochodu brata,że gość ma wyłożyć 16k a on mi daje do przeliczenia i ma się zgadzać 10k i się kłócić ze mną ,że jest 16k a 15min sam proponował 10k więc to są takie wyłudzacze.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

24 Mar 2010, 09:15

wyłudzacze są , owszem i ja mówiłem o sobie , że ja tyle nie opuszczam , w końcu to ja mam to auto i ja je chce sprzedać , nikt nie będzie mi narzucał ceny . Przecież handlarz robi to po to , aby zarobić i co teraz że klient mu chce urwać 10tys to ma sprzedac mu auto i stracić na nim . Ja już się nie wypowiadam w tym temacie . Powiedziałem to co ja uważam za słuszne i co ja robie . Nic dodać nic ująć !!!!
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika