Zakup samochodu mercedes Klasy C

11 Lip 2009, 12:38

Witam jak w temacie jaki jest koszt utrzymania mercedesa klasy C 203,mam na myśli podstawowe rzeczy eksploatacyjne , i jaka jest najlepsz jednostka silnikowa (najlepiej disel) chcem kumplowi doradzić bo ma zamiar kupić
maciek vw
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

11 Lip 2009, 21:04

W bardzo fachowym artykule kiedyś czytałem o tym modelu tak,stukanie zawieszenia w tym modelu jest nagminne,nawet gdy zrobi się remont zawieszenia stukanie występuje,jestem ciekaw może wypowie się ktoś kto jeżdzi tym modelem,mnie taka informacja odstręczyłaby od kupna tego modelu,stukające zawieszenie to nic przyjemnego! Nie kupiłbym tego samochodu jeśli to rzeczywiście prawda w co wierzę bo nie jest to już ten Mercedes ,solidny jak poprzednicy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

12 Lip 2009, 12:49

Jezeli jest tak jak pisze kolega o tym stuklajacym zawieszeniu to ja bym odradzal, chociaz ja sie nie spotkalem z taka opinia, ale niech sie wypowiedza ci co posiadaja takli samochod bo jestem bardzo ciekaw czy to prawda.
W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

12 Lip 2009, 22:05

Powiem tak miałem kilka c klass z tego tytułu że troszkę handluję autkami i powiem tak jeżeli zawieszenie jest po remoncie to nic w nim nie stuka autkiem jeździ się naprawdę przyjemnie . Myślę że najlepszą jednostką bedzie silnik 2.2CDI 143KM . Autko już fajnie przyspiesza a jego spalanie to jakieś 7.5 l miasto , a trasa 5l .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

13 Lip 2009, 17:17

W rodzinie jest C W203 z 2005r. i powiem szczerze, że to naprawdę fajny samochód :wink: Przebieg na ten moment to ponad 100 000km i do tej pory nic nie wysiadło. Jest regularnie serwisowany, ale nie w ASO. Nic w zawieszeniu nie stuka. Co do cen części w ASO to kosmos, ale jest dużo zamienników, także nie ma problemu. Mercedes dobrze się prowadzi, i jest bardzo elastyczny i dynamiczny mimo 122km (200cdi). W mieście pali max 7l, a w trasie 5,5-6,2l (zależy od obciążenia). Jakość wykonania jest wysoka, a wyposażenie nawet przy wersji classic wystarczające. Fotele są naprawdę bardzo wygodne i nie męczą przy dłuższych trasach. Co do minusów to ciężko wsiada się do tyłu (małe drzwi), mało miejsca na tylnej kanapie i nad głową z tyłu.
Co do najlepszej jednostki: jeśli jesteś spokojnym kierowcą to 200cdi ci wystrczy, jednak ja uważam, że to trochę za mało jak na taki samochód, dlatego wybrałbym 220cdi albo 270cdi. pozdro
kresiaczek
Nowicjusz

15 Lip 2009, 17:26

już wszystko wiem kolega był w poniedziałek w Berlinie i Frankfurcie i znalazł 3 okazy ale każdy miał coś dziwnego u pierwszego był to turek tak zachwycał sie tym samochodem i jak gadał o t6ym samochodzie co on nie wymienił kumpel mówi że prawie jak z salonu bo już wszystko chyba wymienił w nim ale dobra zaproponował na polskie 38 tyś ale od zaraz zabiera i jest jego dziwne?był to 2004.by wzioł ale ten turek był podejrzany dla mojego kumpla . Drugi ciekawy bo 2003.tuning ful wypas navi system audio ,felgi ,lakier czarny jednym słowem piękny zażyczył sobie 44.tyś zł .
Trzeci był tym trafnym samochodem który kupił był też super wypas też navi .piękne felgi ,przyciemniane szyby ,wykończenie drewno, skóra biała,lakier czarny .i tu szok jak dla was jak i dla nas jeszcze sami nie wierzyliśmy jak ten dziadek bo właścicielem był starszy dziadek podał cene45ty zł za rocznik 2006 takiej okazji po prostu się nie spuszcza z oka tylko brać,musieliśmy tylko czekać na kase bo nie byliśmy tak aż przygotowani mieliśmy tylko 39 tyś. samochód jest legalny nie pukany .oryginalne szyby serwisowany no jednym słowem git.Jak byliśmy w Polsce obrazu pojechaliśmy na policje aby zobaczyli98 czy to nie przypadkiem wpadka ale nić nie wykazało kumpel miał pierwszy raz zakup samochodu i udany zakup dzięki za odpowiedzi
maciek vw
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

15 Lip 2009, 23:21

Tak zapytam z ciekawości: jaki przebieg i przede wszystkim jaki silnik siedzi w tych merolku :razz: ? Gratulacje zakupu.
kresiaczek
Nowicjusz

16 Lip 2009, 16:22

orginalny przebieg bo był serwisowani 130tyś km,silnik 2.7CDI 170KM ,DZIĘKI
maciek vw
Nowicjusz