Rozglądam się za samochodem i chciałbym kupić Peugeota 308.... Chcę wydać max 20tyś ze wszystkim, rodzina 2+3 z opcją jazdy miasto 50%-50% ekspresówka... Muszą być 3 fotele z tyłu, zamiast tradycyjnej kanapy...
Mam gościa który ściąga samochody z francji delikatnie uszkodzone, polecał mi taką opcję bo niby widzę co z autem jest nie tak. Mam od niego taką propozycję 308 1.6hdi 90km, 2008r, przejechane uczciwie 180tyś za ok 15tyś po zrobieniu. Auto wygląda dokładnie tak, dojechał w wyższe auto, podgieło maskę ale do tego bedzie do wymiany nadkola, zderzak i lampy + chłodnica. Co ciekawe nie wybiło poduszek więc albo nie uderzył jakoś mocno albo inne wersje są...
Tutaj vin: VF34H9HXC9S150493
Czy poszli byście w taką opcję? Proszę o opinie co o tym sądzicie...
1. Diesel średnio nadaje się do jazdy po mieście. 2. " przejechane uczciwie 180tyś" 3. 15k to żadna rewelacja cenowa, szczególnie, że auto jest sprowadzone z kraju gdzie z reguły o samochody średnio się dba + po stłuczce
Ale upewniałeś się jakiegoś blacharza-malarza-artysty, że ci to zrobi za tyle i będzie cacy? Pas przedni w jakim stanie? Podłużnica jak rozumiem nie tknięta? Zawieszenie? Bo jak tylko np. maska, zderzak, lampa do wymiany to cacy, brałbym.
Szkoda, że diesel, ale przy takim przebiegu, jeśli to oryginalny, to wielkie rzeczy dziać się nie powinny. Musisz się liczyć z tym, że sam osprzęt diesla będzie drogi (sprawdź dział Przykładowe koszty utrzymania), ale znam ludzie (życiowi szczęściarze) którzy po pięć lat jeżdżą dieslem i nic przy nim nie robią...
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Złote Gwiazdy Magazynu "Wheels" dla Mitsubishi ASX i Pajero Crossover Mitsubishi ASX i SUV Mitsubishi Pajero otrzymały najwyższe wyróżnienia – Złote Gwiazdy - w plebiscycie corocznie organizowanym przez prestiżowy australijski magazyn "Wheels". Otrzymując najwyższe noty ...
No silnika się boję... Plus że nie ma dwumasy, dpfu etc Jest ewentualnie turbina, egr etc Ma przejechane tyle, nie był kręcony a to widać po stanie w środku. Oczywiście pojade gdzieś jeszcze by go posprawdzali, podpieli do kompa etc Ale czy warto?
Wiem że podłużnice nie ruszone, poduszki nie były wybite na 100%, przedni pas nie wiem... Reszte widziałem jak na zdjęciach... Malowanie nie wiem jak wyszło, ale wymieniał elementy i je malował...
1.6 HDI do jakiś specjalnych nie należały. W poprzedniej firmie mieliśmy kilka aut z tym i każdy na coś cierpiał... Jednemu turbo szybko siadło, drugiemu sprzęgło po 60 tyś, trzeciemu pompowtryskiwacz wysiadł i lał...
drzewko82 napisał(a):Plus że nie ma dwumasy, dpfu etc
jesteś tego pewien? Muszę Cię zmartwić, ale w tym aucie jest niestety DPF, a w zasadzie FAP (coś lepszego niż DPF, ale i tak zło). O ile w poprzedniku i np Focusie mk2 był to prosty diesel HDI, w tym przypadku jest to już eHDI
Jak już walnięte auta to sprawdzałeś w Kętach w ICD? Obok mają tam serwis który robi z nich "igiełki".
Ja byłem tam, ale po oględzinach stwierdziłem, że jednak wolę starsze auto ale nie bite. Jak się będzie składał przy wypadku to zachowa się jak należy. Takie spawane to nigdy nie wiesz co będzie. Szczególnie ważne są el.nośne.
Ja miałem kolizję służbowym autem z 2012. Minimalnie wgięty przedni zderzak (takie pawie nic, znacznie mniej niż na twoich zdjęciach) a okazało się, że jednak podłużnicę pogięło...
To jest 1.6 DV6ATED4, czyli bez dwumasy i fapów...
Temu korci mnie wejście w niego, tego 1.6 110km miałbym w C4picasso, nawet wolałbym to auto tylko silnik troche niepewny.
Pavelkusss - Co do opcji stłuczki - no właśnie temu wolałbym opcje niebitą tylko na ile opcja "nie bita" taką będzie, nie wiem... Auto ma gość któremu o tyle bym ufał że jak coś bedzie widział to powie, ale wiecie jak w życiu bywa... Jest z okolic ale to prywatny gość który kupił to auto w stanie do roboty w Bielsku, widziałem go przed robotą i stąd te zdjęcia
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.