Zakup samochodu

02 Kwi 2017, 16:33

Witajcie, planuję zakupić nowe auto bo aktualne mam po znajomym.
I teraz tak przy zakupię na co mam zwracać uwagę aby klient mnie nie wydymał bez mydła ? Czy może najlepiej iść z jakimś znajomym co pracuje jako mechanik.
Kiedyś słyszałem że są do tego specjalne przyrządy z których można sprawdzić w jakim stanie jest auto.
Słyszałem też że dużo kierowców przed sprzedażą przekręcają liczniki jak sprawdzić to przy zakupie używanego auta ? oraz czy auto nie było puknięte i nie szpachlowane do potęgi ?
fire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1987
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Kwi 2017, 16:59

Zależy o jakich rocznikach i pieniądzach rozmawiamy. Jeżeli szukasz 20 letniego auta za 5 tys w stanie oryginalnym to tylko możemy życzyć powodzenia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Kwi 2017, 17:06

NIe nie mi tu chodzi o np: Golfa 5, do przeznaczenia mam około 15 tyś zł ale przed zakupem chcę nabyć jak najwięcej informacji żeby nie dać się wykołować.
fire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1987
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Kwi 2017, 17:39

Na oryginalność lakieru bym nie liczył ale trzeba było by sprawdzić ile jest tego lakieru i jak to było zrobione a niestety na tym już trzeba trochę się znac. Musisz znaleźć kogoś kto ogarnia temat bo kupując auto sam jako laik możesz popasc na wielką mine. Auta do 15/20 tys są najbardziej poszukiwane a więc i wyboru na rynku nie brakuje z Niemiec jedzie co tylko się da nawet to co dla nich jest nieopłacalna naprawa i nas dalej będzie jeździło. Lepiej jest dopłacić trochę więcej do wartość auta (VW i tak jest przewartosciowany) a mieć pewność co do pochodzenia i historii auta.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...