Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
gareq napisał(a):rocznik minimum 2005
szybki napisał(a):A mógłbyś rozwinąć temat solidnych przygód w ch
No o tym właśnie myślałem że kupowanie Cupry z fwd za 25 tys niczym Golfa wartego 7 tys zł bo ma 60 koni więcej i szachownice na fotelach to głupota a z tyłu tyle samo miejsca co w golfie i stare auto z tego samego okresu. Już faktycznie chyba lepiej zwykłe a3 quattro.Wumba napisał(a):Smiejecie się z tego napędu bo chyba nie wiecie po co go tam wsadzono i oczekujecie nie wiadomo czego. Mam s3 i haldexa traktuję tylko i wyłącznie jako pomocnika w niegubieniu trakcji przy przyspieszaniu. Tyle. Tam gdzie cupra ślizga się na 3 biegu tam s3 nie ma problemu na drugim, a nawet i na pierwszym. A funu z kręcenia bączkow zimą nic ci nie zwróci
Bartolekk napisał(a):zdarzenia w ruchu drogowym, gdzie jeden lub więcej uczestników ruchu drogowego bierze udział w zdarzeniu, wskutek czego są duże szkody na pojeździe a następnie dość zaawansowane naprawy karoserii pojazdu
1. Szwajcar nigdy nie przyjeżdza nieuszkodzony. Zawsze jest coś - dzwon/pożar/ uszkodzenia. Inaczej się nie opłaca! (To nie np. Niemcy - gdzie kupuje się zwykle w całości, skręca przebieg i sprzedaje)
2. Dodatkowo eska ze szwajcarskim programem to złooo. Sporo na forum było przypadków, że bardzo szybko leciało turbo/silnik, a wspólnym mianownikiem był chiptunning w Szwajcarii.
Bartolekk napisał(a):Tak wiem Invi że dla Ciebie ludzie którzy:
- posiadają te auta
- kupowali je
- oglądali na żywo a nie na otomoto itd..
nie są rzetelnym źródłem wiedzy, natomiast Ty i Szybki to ludzie którzy mają baaardzo rzetelną wiedzę
a jaki był zamysł rezygnacji z Quattro i wsadzenie haldexa?Wumba napisał(a):Smiejecie się z tego napędu bo chyba nie wiecie po co go tam wsadzono
Baza z danymi technicznymi samochodów marki SEAT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne SEAT