Zalalem pb95 na disela

29 Cze 2013, 19:39

Witam , minowicie dzisiaj zdarzyła mi się gapa, miałem już rezerwe i do silnika disela 1.9 TDI audi a4 kombi 110km zalałem 10 litrow pb 95 po czym zorientowałem się i zalałem 12 litrów ropy i dojechałem dso domu więc ojciec powiedział abym zalał do pełna lecz auto juz nie odpaliło, wiec wyczyściłem filtr paliwa i odpaliłem na tzw.flaka... i autko pali czasami za 2 razem zapali ,pojechałem na stracje i zalałem bak ON Vervy łącznie mam wlane z 50 litro ON i 10 Pb95

Mam pytanie ponieważ autko czasami nie przyspiesza jak powinno czy może coś jeszcze nie tak się dziac czy poprostu juz bd ok jak wyjezdze tego mixa pb z on i zaleje na nowo disela
mrowa123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 11 1991
Auto: aUDI A4 KOMBI 1,9 TDI 1997
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1997

30 Cze 2013, 09:45

Klasyk - dobrze, że powoli zaczynają wchodzić systemu Easy Fuel :) Nie przejmuj się, zdarza się każdemu, szczególnie w pośpiechu. Po pierwsze dobrze jakbyś wymienił filtr paliwa od razu i oczyścił bak. Powinno pomóc
dominik19
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 03 1995
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 101 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...
    Ford GT
    Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...