Założyłem POWERBOX'a

23 Cze 2012, 18:20

Witam, jak kolega po czasie ocenia zakup power boxa? pozdrawiam
ttt
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1997
Auto: chevi cruze

24 Cze 2012, 10:20

Widzę, że odświeżyłeś kotleta, pewnie Admin się doczepi :lol: Oczywiście, w pozytywnym sensie tego wyrażenia :D

A odnośnie box'a poszedł PW, jeśli by jednak nie doszedł, daj znać
Pozdrawiam!
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

15 Paź 2012, 12:30

W sumie zastanawiam się nad czymś podobnym - mianowicie Ecoboxem do Diesla z Common-Rail. Ma on zadziałać na podobnej zasadzie - mniejsze spalanie i zwiększony moment obrotowy. Koszt na chwilę obecną nie jest wysoki, bo wynosi około 200-250 złotych. Jednak szkoda by było, gdyby te pieniądze miały pójść w błoto.

Gdybyś mógł mi podesłać taki PW z aktualnymi osiągami Twojego boxa, byłbym bardzo wdzięczny :)
Czy generator hho zmniejsza spalanie o kilkadziesiąt procent?
Carowiec
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 06 2007
Auto: Opel Astra III

12 Sie 2013, 14:30

Ja również, tak jak i użytkownik ttt, chętnie dowiedziałbym się, jak po latach sprawuje się BOX. Osobiście używam wolnossącą benzynkę, ale wybranka mego serca lubuje się w turbodieslach i chciałbym na urodzinki sprawić jej niespodziankę w postaci paru dodatkowych mechanicznych kucy. :) Tylko jak się to odbija na silniku w dłuższej perspektywie?
Z góry bardzo dziękuję za wszelakiego typu informacje!
Randver
Obserwowany

Auto: BMW e39
Silnik: 523i

28 Sie 2013, 10:10

Witam!
Trochę mnie nie było na forum ostatnio, więc odpowiadam z opóźnieniem.
Muszę przyznać, że auto jeździ równie dobrze z boxem, co wtedy, gdy go zakładałem. Nie zauważyłem jakichś większych problemów z użytkowaniem auta, spowodowanych boxem. Jedyne co mi się przytrafia, to częstsze wymiany oleju, ale to ze względu na filtr DPF/FAP, który właśnie ma tendencję w moim aucie do rozrzedzania oleju paliwem... Dlatego zastanaiam się nad jego wywaleniem w niedalekiej przyszłości.
A z boxa jestem zadowolony, naprawdę dużo daje jego obecność. Przejechałem z nim ponad 100tyś km już.
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM