REKLAMA
Witam!
Chciałem się podzielić wrażeniami po założeniu Powerbox'a do swojego auta. Otóż długo walczyłem z sobą samym, czy bawić się w coś takiego - bo kwota do wydania dość duża, a nie wiadomo, czy będzie odczuwalna różnica, a jak się będzie zachowywał silnik, itp... Ale teraz już wiem - RÓŻNICĘ CZUĆ I TO BARDZO Oczywiście na plus. Nie wiem dokładnie, o ile wzrosłą moc i moment obrotowy, bo nie ma hamowni w okolicy, ale czuć (i to znacznie), że auto lepiej przyspiesza, szybciej reaguje na pedał gazu i (O DZIWO ) mniej pali Jaki będzie miało to wpływ na silnik - dowiem się pewnie po dłuższym czasie. Bo na razie przejechałem dopiero kilkaset km z nowym box'em, ale myślę, że są to dobrze wydane pieniążki Jak na razie staram się uważać na gaz, żeby nie przegiąć, bo łatwo teraz "spalić gumy", ale jazda stała się przyjemniejsza, wyprzedzanie pojazdów bezpieczniejsze (nie boję się, że braknie mocy, gdy jadę z kilkoma osobami), a zużycie paliwa mniejsze o prawie LITR/100km
Może po dłuższym czasie używania będę mógł powiedzieć coś więcej, ale jak na razie jest BARDZO OK
I tym optymistycznym akcentem - Pozdrawiam!