Zamiana, astra na zafirę.

28 Kwi 2012, 10:22

Witam, jestem posiadaczem opla astra 1.7 CDTI kombi 2008r (100KM) z przebiegiem 103tyś km. Chcę jednak zamienić na opla zafira 1.9 CDTi 2008r (120KM) z przebiegiem 69tyś km. ze skrzynią manualną (taki już oglądałem), ale zastanawiam się również nad "automatem" z tym silnikiem. Co sądzicie o tej zamianie? , i czy znacie jakieś wady i zalety w/w "zafirek". (szczególnie wady i zalety automatu)
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
gregor102
gregor102
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTI 100KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

22 Maj 2012, 14:52

Podobno Zafiry były gorzej wykonane od innych modeli Opli ale dotyczyło to pierwszych generacji Zafiry.Zajrzyj na stronę "autocentrum",może tam znajdziesz info które cię doinformuje.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...