Zamiana, astra na zafirę.

28 Kwi 2012, 11:22

Witam, jestem posiadaczem opla astra 1.7 CDTI kombi 2008r (100KM) z przebiegiem 103tyś km. Chcę jednak zamienić na opla zafira 1.9 CDTi 2008r (120KM) z przebiegiem 69tyś km. ze skrzynią manualną (taki już oglądałem), ale zastanawiam się również nad "automatem" z tym silnikiem. Co sądzicie o tej zamianie? , i czy znacie jakieś wady i zalety w/w "zafirek". (szczególnie wady i zalety automatu)
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
gregor102
gregor102
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTI 100KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

22 Maj 2012, 15:52

Podobno Zafiry były gorzej wykonane od innych modeli Opli ale dotyczyło to pierwszych generacji Zafiry.Zajrzyj na stronę "autocentrum",może tam znajdziesz info które cię doinformuje.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...
    Jak sprowadzić swoje wymarzone auto z USA krok po kroku?
    Import auta z USA wymaga spełnienia szeregu formalności, które mogą przysporzyć nieco kłopotów osobom prywatnym podejmującym się tego zadania po raz pierwszy. Sprowadzenie samochodu z USA wymaga znajomości amerykańskiego ...