Zamiana Fabia na Alfę 147 - porada

14 Maj 2015, 08:56

Witam. Jestem posiadaczem Skody Fabii 2003 1.2 HTP z przebiegiem 115 tys. km. Została kupiona w marcu 2014 za 9000zł i przez lato-jesień 2014 wymienione zostały klocki hamulcowe i kupiony nowy akumulator do tego zamontowany sportowy dedykowany tłumik i lampy tuningowe tylne oraz wzmocnione car audio. Autko mnie nie zawiodło jednak 64-konna wersja to trochę zbyt mało.
Stąd zacząłem szukać za nieco mocniejszymi autkami i znalazłem coś takiego :

[link do oferty na Olx wygasł]

W grę wchodzi zamiana z moją dopłatą, która mam nadzieje że nie przekroczy kilkuset złotych.

Teraz pytania do Was:
Ma ktoś doświadczenia z Alfą 147, szczególnie z motorem 1.9 JTD 140km - słyszałem o zbyt słabym zawieszeniu jak na polskie warunki. Jakieś inne częste wady, usterki?

Może ktoś odradza zamiany? Jeżdżę głównie po mieście nieduże dystanse, czasem dłuższe trasy - rocznie ok 15 tys. km.

Proszę o Wasze opinie i porady bo mam już mętlik w głowie- nie chcę aby radość z większej dynamiki przysporzyła częstych wizyt u mechanika :)

Pozdrawiam
harnasjp
Obserwowany

Auto: Skoda Fabia

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...