Ponieważ sam jestem posiadaczem tego auta, to napisze kilka kwestii które mnie nurtują.
Po 1) dlaczego chcesz sprzedawać to auto? tylko dlatego że dużo pali? No wiesz należało się domyslać że silnik 1,8 turbodoładowany nie będzie tyle palił co 1,4 ani diesel,
Dalej to powiem tak..to jest jeden z najlepszych silników VW dobry do LPG, można zrobić niezłą moc grubo ponad 200 koni, sporo części, teraz tak..kupisz diesla jakiegoś z przebiegiem 350 tys skręcony do 200 i możesz czasem mieć na co kasę wydawać, tutaj znasz stan, ja bym założył LPG i jeździł dalej a zmienił auto od razu na coś nowszego i innego.
Poza tym skoro ponad 50 zł kosztuje u Ciebie przejazd 100 km to ja bym się zastanowił czy to spalanie 10-11l/100 nie jest zbyt duże..mówimy rozumiem o trasie?
O ile nie jest to autostrada gdzie zasuwa się 160-170 km/h to realnie powinieneś zejść przy spalaniu do 8 litrów, ja u siebie za ok 40 zł przejadę 100 km, a za 60 udało mi się kiedyś na drodze krajowe z prędkościami 80-100 km/h przejechać 150 km.
Sprawdź kiedy był wymieniany filtr paliwa, powietrza, kiedy świece może katalizator zapchany? Jestes pewny że auto trzyma moc?
Najlepiej ustaw sobie komputer na wyświetlaniu
średniego spalania i zobacz czy schodzi do ok 8 litrów podczas jazdy na trasie. W każdym razie spokojnie poniżej 10 powinno zejść, max 9 litrów, no bo chyba nie zasuwasz non-stop 140-150 km/h
Ja bym założył LPG i jeździł ile się da..zrobił jakiś program na ok 180 KM i tyle, zmiana auto będzie kłopotliwa bo będziesz musiał dokładać, sprzedasz za 10500 i co za to kupisz? diesla? wątpie chyba że 97 rok, ani nic nowszego ani ciekawszego.
Pamiętaj że to auto mam na myśli mk4 gti 1,8T przyspiesza ok 8 sek do setki, i jeździ spokojnie 200 km/h i ponad..to trudno było by teraz kupić 90 konną jednostkę w jakimś podobnej wielkości aucie. Chyba że moc nie ma dla Ciebie znaczenia ale to bezsensu kupować 1,8T.