Zamiana silnika ???

16 Wrz 2010, 21:24

witam wszystkich...mam forda mondeo tdci 115 koni z 2004 roku w ktorym padl silnik...chce kupic "nowy" silnik uzywany ale tdci niezbyt mi sie podoba mysle o silniku tddi i teraz pytanie co trzeba wymienic wraz z silnikiem? tak zeby to wszystko gralo ?
badi
Nowicjusz

Miejscowość: piwniczna

19 Paź 2010, 16:19

Mojemu znajomemu rozpadł sie silnik w passacie B6 2.0 140 koni, ale zamówił ten sam. Możesz mieć problem z elektryką, komputerem pokładowym etc. jeśli się mylę, to neich mnie poprawia koeldzy z forum
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Lut 2011, 12:03

musisz zmienić komputer pewnie instalacje itd lepiej kupić ten sam silnik tzn o tych samych parametrach
mariusz
ontegoniewie91
Początkujący

Miejscowość: siedlce
Prawo jazdy: 07 09 2009
Auto: opel astra 1.7d

02 Lut 2011, 21:00

Na pewno poza silnikiem do wymiany polecą: wiązka elektryczna, komputer. Być może nawet skrzynia biegów, jakieś dodatkowe czujniki. zmiana silnika czyli tzw. SWAP to droga przyjemność ;)
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...