Zamiana silników laguna ii

15 Kwi 2013, 21:25

Witam zacznę od sedna. Skasowałem auto laguna ii ; plan jest taki: zakup całej budy z zarżniętym silnikiem i podmiana mojego.

I tu mam pytanie bo wertując forum nie znalazłem odpowiedzi. Czy jeśli mając silnik typu F9Q 754 mogę szukać auta z silnikiem np F9Q 670? Czy mój silnik będzie tam pasował?
Dshay
Obserwowany

Auto: laguna ii

16 Kwi 2013, 18:57

najlepiej szukać auta z takim samym silnikiem. wtedy jest male prawdopodobieństwo że coś nie bedzie pasować:)
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012

25 Kwi 2013, 17:50

Może zapytam inaczej mogę kupić budę 1,9 np z zarżniętym silnikiem 120 konnym i wstawić swój 100 konny? Posiada ktoś jakieś doświadczenie w tej sprawie?
Dshay
Obserwowany

Auto: laguna ii

25 Kwi 2013, 22:53

Kurcze, bardzo mało prawdopobobne jest żeby silnik nie pasował na mocowania. Czym w ogóle różnią się te silniki bo nie wiem? Ewentualnie skrzynia może mieć inne mocowanie ale nie wiem czym się różnią te silniki. Sprawdź czy skrzynia/mocowanie jest ta sama. Sprawa będzie jasna. Jeżeli wiesz to napisz jeszcze czym się różnią te silniki.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...