Zanim napiszesz o problemach z LPG - przeczytaj

28 Lis 2011, 15:30

niemozliwe? ???
piotrauto
Stały forumowicz

24 Wrz 2013, 19:38

Witam mam problem tego typu,gdu przełancza się na gaz to silnik pracuje nie równo tak jak by na 3 albo nawet na 2 gary po chwili zaczyna chodzić równiej ale i tak nie chodzi jak na benzynie, i druga sprawa pali bardzo dużo bo 17 litrów gazu. Swiece kable wymieniłem na NGK . pozdrawiam i czekam na pomoc
galkowski
Nowicjusz

Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: kia sportage
Silnik: 20 benz gaz 128 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2014, 21:51

moze mi ktos powiedziec dlaczego kiedy przeloncze na gaz z paliwa to po przejechaniu 100 lub 2 kilometrow samochód natychmiast gasnie a na paliwie dobrze pracuje co to moze byc pozdrawiam
robson68
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 10 1968
Auto: ford fokus
Silnik: 18 tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Kwi 2014, 22:16

Sądze,że masz źle wyregulowany gaz albo silniczek krokowy Ci się blokuje przynajmniej takie wnioski były u mnie miałem podobnie z tym że jak jechał to nie gasł ale jak na miejscu zapaliłem przełączyłem na lpg to lubi czasem skurczybyk zgasnąć.
Po prostu to jest gaz,tak się na gazie niestety dzieje.
Jak u mnie nadal będzie się tak działo,co jest bardzo rzadkim zjawiskiem to pojade do mechaniora i tak jak mówił wymieni mi silniczek krokowy który się blokuje.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

03 Sie 2020, 15:19

Gdzie można naprawić instalację gazową Vogels Autogassystem VGi w Warmińsko-Mazurskim.
januszek180
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS z układem Climate Concierge
    Układ Climate Concierge – pierwszy na świecie kompleksowy system nadzorowania klimatu w kabinie samochodu. Nowy LS wyposażony jest w mnóstwo zaawansowanych technicznie urządzeń pokładowych, do minimum ograniczających ...