Zaniżenie ceny przez komis

18 Gru 2010, 16:54

Witam, znalazłem autko które chce kupić - niestety przez komis. Oczywiście zgadzają się na wszelkie badania przed zakupem itp, ale- zjadą mi z ceny o 3 tyś jeżeli będzie w umowie że auto było uszkodzone i zostało mi sprzedane za 25 tyś a nie za 40 tyś. Wiem że jeżeli się zgodzę to w przypadku roszczeń mogę się domagać mniejszej kwoty, a jeżeli będę chciał z powodu jakichś poważnych usterek zwrócić auto to dostanę tyle co w umowie czyli 25 tyś.
Pytam tylko czy jeżeli w autoryzowanym serwisie tej marki po wszystkich badaniach które można zrobić wydadzą opinię że auto jest w porządku poszlibyście na taki układ, auto jest z 2007 roku więc nie takie stare....
werepan
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

18 Gru 2010, 17:16

chca tak zrobic zeby zaplacic mniejszy podatek jezeli w autoryzowanym serwisie orzekna ze wszystko gra to czemu nie
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

18 Gru 2010, 18:01

werepan napisał(a):Pytam tylko czy jeżeli w autoryzowanym serwisie tej marki po wszystkich badaniach które można zrobić wydadzą opinię że auto jest w porządku poszlibyście na taki układ,

To sa Twoje pieniądze a więc:najpierw myśl a pózniej rób... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Gru 2010, 18:15

A może warto się zastanowić, czy to auto faktycznie nie było uszkodzone w wyniku jakiejś stłuczki bądz wypadku.
Jeżeli kupisz to autko za 40 tyś, a w umowie będzie, że kupiłeś za 25 tyś plus że było uszkodzone, to jak się okaże, że było faktycznie uszkodzone, to nie będzoesz miał prawa do żadnych roszczeń, bo w umowie jest to napisane, a cena była adekwatnie do tego obniżona. Zyskasz 3 tyś, z stracisz 15 tyś.
Już nie wspomnę o tym, że takie coś jest niezgodne z prawem podatkowym...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    AutoSalon - Bass i Tuning Show, Lublin 2012 / relacja
    W dniach od 21 do 22 kwietnia 2012 roku w Centrum Targowm Międzynarodowych Targów Lubelskich odbyła się kolejna edycja Targów Motoryzacyjnych AUTOSALON i Targi Tuningowe - Car Audio BASS&TUNING SHOW. Wiosenne ...