Zapachy z nawiewu

23 Lut 2021, 21:01

Witajcie ... Jestem tu nowa, kilka dni temu kupiłam Peugeot 3008
rok 2011 silnik 1,6 tak bardzo mi się podobał... a teraz :( nie mogę nim jeździć bo mdli mnie...(dodam że nie jest to choroba lokomocyjna) Mam wrażenie, że z nawiewu wydobywa się zapach spalin... Jak w autobusach PKS za czasów PRL... Tak naprawdę nie wiem co powiedzieć mechanikowi, mąż nie czuję tego... Próbowałam na własną rękę pozbyć się tego zapachu tzw. granatem firmy Plak... Nie pomoglo. Czy może ktoś z państwa posiada ten model lub miał ten problem?
A i jeszcze jedno ... Z góry przepraszam za ignorancję czy Peugot 3008 nie posiada osłony silnika ( z dołu) wczoraj wlewałam płyn do spryskiwaczy i widziałam podłoże... Trochę mnie to zdziwiło,więc przy okazji pytam.
Eklerka7
Eklerka7
Obserwowany

• 23 Lut 2021, 22:24

Sprawdzić/wymienić filtr kabinowy i stan uszczelki wokół maski

Eklerka7 napisał(a):zy Peugot 3008 nie posiada osłony silnika ( z dołu)
    wychodząc z fabryki posiada więc prawdopodobnie ktoś ją usunął
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Mar 2021, 20:27

Dziś byłam u mechanika w tej sprawie i okazało się, że przyczyną brzydkiego zapachu spalin były wtryski. A konkretnie podkładki wtrysków w przypadku moim to nawet cztery sztuki zamknęłam się w 320 zł. Problem zginął. Może komuś przyda się ta informacja pozdrawiam serdecznie Agnieszka
    Eklerka7
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo - samochód do miasta
      Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...