Zapala się żółta kontrolka - Renault Megane

15 Wrz 2010, 07:11

Witam mam mały problem mam meganke z 98 r. po przejechaniu ok 200 m. zapala się żółta kontrolka po lewj stronie 2 od końca przypominająca mi jakąś sprężynkę - Ci co mają megane będą wiedzieli chyba o jakiej mowa. Przy okazji samochód jest bardzo zamulony nie wjadę np pod małą górkę na 2 bądź nie skręcę ze skrzyżowania na 2 mimo ze mam obroty muszę redukować na 1 czy ktoś mi powie dlaczego? Czy to wina dlatego, że to gaz??
Jeszcze jedna sprawa ciężko mi odpalać rano - czasem nie chce palić - o co mu może chodzić??
DZięki za odp.
Ostatnio edytowany przez Ewelina1122, 15 Wrz 2010, 17:53, edytowano w sumie 1 raz
Ewelina1122
Początkujący

Miejscowość: Koszalin

17 Wrz 2010, 20:14

Ta kontrolka jest od świec żarowych. A dlatego Ci auto muli ponieważ silnik pracuje awaryjnie. Musisz udać się na diagnostykę.
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin

20 Wrz 2010, 06:36

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ;)
Ewelina1122
Początkujący

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...
    Jadąc wolniej, szybciej dotrzesz do celu!
    Co można zrobić, by na autostradzie w czasie zwiększonego natężenia ruchu nie tworzyły się korki? W niektórych przypadkach może pomóc… obniżenie dopuszczalnej prędkości! Taką zależność wykazało belgijskie ...