Jestem nowy na forum więc na poczatek chciałbym się przywitać. Witam wszytskich użytkowników
Problem taki jak w temacie, przy korku spustowym oleju, widać delikatne zapocenie, nie cieknie z tego. Oleju nie ubywa od wymiany do wymiany, natomiast zastanawiam się czy korek może wypaść i olej może wyciec?
Przy poprzedniej wymianie oleju mechanik powiedział, że to ostatnia wymiana oleju na tej misce. Jednak teraz też wymieniono mi olej. Korek dało się dokręcić jednak podobno nie było czuć prawidłowego oporu podczas dokręcania. Mechanik powiedział, że boi się, żeby olej nie uciekł, ale nie wiem ile w tym prawdy, a ile gadki mechanika tylko po to by wymienić miskę na nową i odpowiednio za to skasować? Z jednej strony wiem, że w misce nie ma takiego ciśnienia które mogłoby spowodować wyplucie korka, a z drugiej trochę się o to obawiam bo lubię ostro pojeździć i auto jest raczej z tych mocniejszych. Dodam, że korek jest stalowy, miska aluminiowa. Zastanawiam się co zrobić? Czy wystarczy owinąć korek taśmą teflonową i zrezygnować z miedzianej podkładki pod korek, żeby korek wszedł głębiej, czy trzeba zastosować jakieś bardziej inwazyjne metody?